Superslimme vering Aprilia Tuono V4 1100 Factory

Aprilia’s Tuono krijgt er dit jaar plotseling een boel sterke concurrenten bij. Kawasaki’s Z H2 en Ducati’s Streetfighter zijn niet misselijk, maar de Tuono V4 1100 Factory slaat terug met carbon en elektronische vering 2.0.

Adembenemend
Een rijklaar gewicht van 209 kilo en een vermogen van 185 pk zijn nog altijd adembenemend. Voor 2020 krijgt de Factory wat extra carbon. Het voorspatbord, zijpanelen en blokkappen zijn gemaakt van het zwarte goedje. Belangrijker is de montage van de tweede generatie semi-actieve elektronische vering. De Öhlins Smart EC 2.0 reageert of semi-actief of juist zonder elektronisch ingrijpen. Voor hetzelfde geld heb je dus elektronische vering en gewone vering. Zelfs de stuurdemper is elektronisch.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Misschien vind je dit ook interessant?