13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Suzuki France: Limited-Edition SERT Yoshimura GSX-S1000-design kit

In tegenstelling tot de MotoGP en WorldSBK, die de vaardigheid en bekwaamheid van zowel mens als machine in een ultra-snelle race laten zien, stelt het FIM Endurance World Championship (EWC) een ander soort uitdaging aan zowel de rijders, motorfiets als de team-engineers. Zoals de naam al doet vermoeden, onderwerpt de EWC de coureurs en de motoren aan langeafstandsraces, waarbij de levensduur van de coureurs en de betrouwbaarheid van de machines echt op de proef worden gesteld.

Voor het EWC-seizoen 2021 eiste het team Yoshimura SERT-Suzuki de kampioenstitel op na een derde plaats tijdens de seizoensfinale in Most. Het rijderstrio bestaande uit Sylvian Guintoli, Xavier Simeon en Gregg Black reden de Suzuki GSX-R1000R naar de overwinning in het seizoen 2021, waarmee Suzuki’s 20e EWC titel werd binnengehaald. Het Yoshimura SERT-Suzuki raceteam, gevestigd in Frankrijk, heeft besloten zijn 20e titel te vieren door een limited edition GSX-S1000 en GSX-S950-stickerkit uit te brengen, ontworpen naar de livery van het raceteam.

Eerste test 2022 Suzuki GSX-S1000GT: Sportief reisensemble

De Yoshimura SERT-Suzuki designkit voor de Suzuki GSX-S1000 en GSX-S950 isredelijk hetzelfde als het ontwerp van de kampioenschap-winnende GSX-R1000R supersport, en is voorzien van een racy motief bestaande uit zwart met witte, rode en blauwe accenten. Het geeft de naakte streetfighter een sportieve, verfrissende look; een schril contrast met het blauw en zilver waar we zo aan gewend zijn geraakt. De rode, witte en blauwe graphics lopen door over de brandstoftank en de zijpanelen, terwijl de cover van de duozadel een bijpassend rood en wit kleurenschema krijgt. De motorfiets krijgt ook zwarte velgen, in plaats van de standaard blauwe, waardoor hij een stealthier, slanker uitstraling krijgt.

De Yoshimura SERT-Suzuki designkit is alleen beschikbaar in Frankrijk en kan daar worden gekocht bij Suzuki’s dealers. Je hebt de mogelijkheid om het aan te vragen als onderdeel van een gloednieuwe GSX-S1000 of GSX-S950 of je kunt je bestaande 2021 model nemen en die een make-over geven. De kit kost € 842,-. En nu allemaal als en dolle naar de Franse Suzuki-dealer en vraag om de ‘kit de creation’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen