maandag 29 mei 2023

Suzuki Frankrijk biedt nu online verkoop aan van zijn gehele modellengamma

Online winkelen is voor heel veel mensen een doorbraak geweest, vooral tijdens de COVID-19 pandemie. Bedrijven hebben zich gehaast om online aanwezig te zijn om meer klanten aan te trekken. Door van onze telefoons mobiele winkels te maken, kunnen merken nu veel meer contact maken met hun klanten. Je kunt letterlijk alles via het internet kopen, zelfs motorfietsen. Dit is het geval voor Suzuki in Frankrijk, dat nu zijn eigen online platform heeft opgezet.

Volgens een rapport van de Franse motorpublicatie Le Repaire Des Motards is het percentage van e-commerce in Frankrijk tussen 2019 en 2021 gestegen van 9,8 procent naar 13,4 procent. Suzuki speelt hierop in en heeft de overstap gemaakt naar online motorverkoop, waarbij het hele modellengamma beschikbaar is om te reserveren via zijn nieuwe en volledig digitale reserveringsplatform. In werkelijkheid zijn motorfietsreserveringen en -verkoop momenteel online beschikbaar, meestal voor modellen met een beperkte oplage. Ducati, bijvoorbeeld, gebruikte vier jaar geleden al het internet om de Scramblers te verkopen.

Gelimiteerde Suzuki GSX-S950 R voor Frankrijk

Suzuki daarentegen wil de aankoopervaring van zijn consumenten verbeteren. Daartoe heeft het Smart Buy Suzuki gelanceerd, een online winkel. De Franse afdeling van de Japanse fabrikant biedt haar klanten de mogelijkheid om via deze volledig digitale service hun nieuwe motorfiets te reserveren en in contact te komen met de dealer van hun keuze.

Hier vind je alle motoren in het modellengamma van Suzuki; inclusief productiemodellen, nieuwe releases, pre-orders voor aankomende modellen en zelfs limited edition motoren. Natuurlijk, als je de motorfiets in levende lijve wilt zien en er een proefrit mee wilt maken, zul je naar je lokale Suzuki-dealer moeten gaan. Suzuki maakt het echter vrij eenvoudig om de motorfietsen van je keuze te bekijken en te reserveren. Het enige wat je hoeft te doen is naar de site te gaan, het model en de dealer te kiezen en een aanbetaling van 500 euro te doen. Binnen twee dagen neemt de dealer contact met je op om de transactie af te ronden en de levering te regelen.

Of zo’n digitaal verkoopplatform in Nederland kans van slagen heeft, valt nog te bezien. In Nederland is het gebruikelijk op je ‘oude’ motor in te ruilen op een nieuwe. Dat betekent dat de daadwerkelijke prijs die je voor je nieuwe motor betaalt, grotendeels wordt bepaald door de inruilwaarde van je oude. Verkoop je je motor via motorinkoopsites als www.ikwilvanmijnmotoraf.nl heb je natuurlijk je handen vrij.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image