vrijdag 17 mei 2024

Suzuki Frankrijk onthult GSX-S1000 Race Edition

Suzuki keerde op z’n schreden terug nadat het had aangekondigd volledig te stoppen met racen. De Japanse fabrikant heeft gelukkig besloten dat Suzuki-racetalent kan rijpen in het EWC met het zeer succesvolle Suzuki Endurance Racing Team. Dat staat momenteel vierde in het klassement van 2023.

Suzuki Frankrijk is hoe dan ook in het uitbrengen van specials. Wat ook kan, omdat Suzuki hoe dan ook een populair merk is in Frankrijk. In het najaar van 2022 was er een speciale editie van de Hayabusa, geïnspireerd op de iconische Bol d’Or endurance race in Frankrijk.

Deze keer, met de zomer in volle gang, heeft Suzuki nog een andere limited edition sportmachine onthuld: een Race Edition van de populaire GSX-S1000. Hierop vinden we een unieke kleur terug, geïnspireerd op het Suzuki Endurance Racing Team, evenals enkele upgrades om de motorfiets een sportiever gevoel en betere prestaties te geven.

De standaard GSX-S1000 is met de Race Edition omgetoverd tot een machine klaar voor het circuit. Om te beginnen heeft het een nieuwe kont gekregen voor een sportievere uitstraling, evenals een volledige set motor- en carterbeschermers van GB Racing. Uiteraard drukt niets de gereedheid voor het circuit meer uit dan een monozadel, evenals rood geverfde Brembo-remklauwen. Om de motorfiets wat meer geluid te geven, is de Race Edition ook voorzien van een Akrapovic-uitlaatsysteem. Bovenop dit alles bevat de limited edition naked sportmotor een genummerde SERT FW-plaat en een welkomstpakket met een pet en een T-shirt.

Vanuit prestatieoogpunt verandert er eigenlijk niets, aangezien de Race Edition in feite een cosmetische upgrade kit is, met uitzondering van het Akrapovic-systeem, dat misschien twee of drie extra pk’s kan toevoegen. Genoeg voor een 999cc-vloeistofgekoelde, brandstofgeïnjecteerde viercilinder-in-lijn motor met een maximumvermogen van 152 pk.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen