Suzuki Hayabusa terug in 2021 (video)

Suzuki Hayabusa terug in 2021. Nieuws dat heel veel fans als muziek in de oren klinkt. In een plaagvideo laat Suzuki min of meer de nieuwe Hayabusa zien. En dat is geen canard. De video staat op het officiële YouTube-kanaal van Suzuki, waar ze echt geen geintjes op plaatsen. Hoewel de video een vluchtige glimp laat zien, biedt het wel voldoende houvast dat we zeker zijn van een nieuwe uitvoering van de legendarische hogesnelheidsmotor.

De video lijkt zich af te spelen op een testcircuit van het type speedbowl. Dat is meteen de eerste aanwijzing voor de aard van de machine. En het laat ons een voorproefje horen van hoe de motor in volle vaart klinkt.

De korte clip laat ook zien hoe de analoge/tft-snelheidsmeter tot voorbij de 180 mijl per uur schiet. Daaruit kun je afleiden dat de motor wordt gereden in z’n natuurlijke habitat. De 2021 Suzuki Hayabusa heeft niet alleen een tft-dashboard, maar zijn de taken verdeeld over twee grote analoge wijzerplaten aan weerszijden. Daartussen prijkt een kleiner tft-display. Ondanks de grote geeft het toch aanknopingspunten over de elektronica van de motorfiets.

Komt Kawasaki met elektronische geschakelde transmissie?

Suzuki Hayabusa

Aan de bovenkant van het tft-display lezen we SDMS. Dat betekent dat de nieuwe Hayabusa meerdere motorvermogensmodi heeft. Hoeveel valt nog niet te zeggen. Er zit ook een in- en uitschakelbare quickshifter op. Op het scherm staan nog meer instellingen. Daar kunnen we niets met zekerheid over zeggen omdat ze verborgen worden door de sleutel.

Suzuki Hayabusa

En dan de tekst aan het einde van de video: ‘Perfectly poised’. Nu kan het zijn dat Suzuki gewoon opschept over het werk dat ze hebben verricht aan de 2021 Suzuki Hayabusa. Het kan ook een aanwijzing zijn dat er iets vernuftigs is toegevoegd aan het arsenaal rijhulpmiddelen. Het gerucht gaat namelijk dat de nieuwe Suzuki Hayabusa is uitgerust met een slim en doordacht veersysteem. Dat past niet alleen de ingaande- en de uitgaande demping aan, maar is in staat meer ingrijpende veranderingen door te voeren.

De volledige onthulling van de nieuwe Suzuki Hayabusa zie je 5 februari op het Suzuki Global YouTube-kanaal.

Suzuki Hayabusa

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?