Suzuki-rijders het snelst boos

Een Britse Harley-Davidson-dealer heeft een onderzoekje gedaan onder 1.000 motorrijders over wat men dwarszit in het verkeer en welk merk motorrijders met het korste lontje over het algemeen rijden.

Ten eerste, als je Suzuki rijdt is de kans – naar aanleiding van dit onderzoek – dat je snel agressief wordt het grootst. Liefst 71 procent van het Suzuki-publiek heeft wel eens last van ‘road rage’. Op een tweede en een derde plaats treffen we Harley-Davidson (68,7%) en Triumph (67%). 

Welke merken op plaatsen vier en lager staan, krijgen we niet door. Wel heeft men ook onderzocht wat de oorzaak is. Automobilisten die met een telefoon in de hand zitten ergert liefst 86,5 procent van de ondervraagden, als motorrijder over het hoofd gezien worden staat met 83,2 procent op plaats twee. Een derde plek is voor het afgesneden worden, à 82,5 procent.

Maar of er nu daadwerkelijk een link te leggen valt tussen een Suzuki onder je kont hebben en je kapot ergeren aan mede-weggebruikers, dat wordt ons niet duidelijk. Maar met de drie genoemde hoofdredenen om überhaupt – totaal onafhankelijk van welk merk je rijdt – boos te worden in het verkeer, daar kan elke motorrijder zich wel in vinden.

Of weet jij nog een betere reed om eens even lekker uit je slof te schieten?

Foto: Luc Verbeke

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.