zondag 4 juni 2023

Tank Machine x Indian Étoile bouwen NEON Scout Series

Tank Machine en Indian Étoile hebben een Limited Edition NEON Scout Bobber Sixty-serie aangekondigd. De Franse ontwerper Clement Molina, oprichter van de customwerkplaats Tank Machine, zet zijn succesvolle samenwerking met de Parijse dealer Indian Etoile voort. In opdracht bouwt hij drie in het oog springende variaties op de Indian Scout Bobber Sixty voor de Limited-Edition NEON Series.

In opdracht van Indian Étoile stelde Molina een vernieuwende aanpak voor om de basismotoren in plaats van hun ingetogen, matzwarte kleur juist te voorzien van opvallende, felle kleurenschema’s. Daarbij liet hij zich inspireren door de racesport, met name de Amerikaanse Nascar-serie.

‘Ik wilde echt intense kleuren en werken aan een nieuwe lijn die de tank van de Indian Scout opnieuw zou tekenen. Het is een gewaagde keuze omdat ik besloot om fluorkleuren te integreren om dit te bereiken. Ik wilde niet dat deze serie gewoon de zoveelste serie zou zijn, de bedoeling was echt om een nieuwe trend te starten,’ zegt Molina. ’Bij het selecteren van de kleurencombinaties die ik aan Indian Étoile presenteerde, bleef ik meteen haken bij drie designs, maar vond het onmogelijk om een keuze te maken uit slechts één. Ik heb het ongelooflijke geluk een partner te hebben die mij volledig vertrouwt bij deze vernieuwende projecten. Dus stemde Sebastien van Indian Étoile ermee in om alle drie de motorfietsen te ontwerpen. De naam van de serie leek zo voor de hand liggend, de motorfietsen zijn zo lichtgevend in deze Fluro-kleuren, dat we besloten ze NEON te dopen.’

Aandacht voor detail is een belangrijke eigenschap van de creaties van Tank Machine, een eigenschap die ze zo geraffineerd en populair maakt. Deze aandacht voor detail strekt zich uit tot de keuze van de accessoires en is vooral belangrijk voor de samenhang van hun projecten. Voor de NEON-serie is dat niet anders.

‘We kozen voor de Scout Bobber Sixty om een zuivere basis te hebben voor de modificaties die we gingen uitvoeren, en toen de kleurenschema’s eenmaal vaststonden, begonnen we met het kiezen en ontwikkelen van een reeks accessoires om het project echt samen te trekken.’

Na vele uren van verfijning van de drie designs, waarbij iedereen tijdens het proces werd geplaagd op sociale media, hebben Tank Machine en Indian Étoile de laatste hand gelegd aan het NEON-project en presenteren ze de serie aan de wereld.

Met een keuze uit drie spectaculaire kleurenschema’s, allemaal voorzien van het Tank Machine-logo, zal iedereen die het geluk heeft om een van de NEON-serie te bezitten zeker opvallen waar hij of zij rijdt, terwijl degenen die een kijkje van dichterbij nemen, zullen waarderen hoeveel moeite er is gedaan om deze specials zo coherent te maken.

Geïnteresseerde rijders kunnen contact opnemen met Indian Étoile voor meer informatie. Voor contactgegevens, zie www.indianparisetoile.com

Aanpassingen:

 • Keuze uit drie ‘NEON’-lakkleuren
 • NEON-zadelbekledingsdesign met op kleur afgestemde stiksels
 • Tank Machine koplampplaat met stuurschakelaar voor ‘daglicht’-stand
 • Tank Machine kentekenplaathouder
 • Stuur met spiegels en richtingaanwijzer stuuruiteinden
 • Trask luchtfilter kit
 • Supertrapp Black Edition-uitlaat
 • Multifunctionele achterlichtkit
 • Grote AVON-banden
 • Volledige Cycle Part Treatment in matzwart, inclusief de lvelgen
 • Vorkbeschermers

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image