zondag 24 september 2023

Elektrische supermoto van Zero?

Met een plaagplaatje op social media kondigt Zero een nieuwe motorfiets aan. Hoewel volgens het beeld de presentatie op 13 juli 2021 plaatsvindt, rijden wij de Zero al op 12 juli, in Noord-Holland. Meer gedetailleerde informatie kunnen en mogen we nog niet geven.

Ontwerpstudie gaat in productie?

Naast het silhouet van de motorfiets en de datum, kun je ook de aanduiding FXE op de plaagplaat zien staan. Dit moet zeker de naam van de nieuwe motor worden.

Test 2020 Zero FX: Groen speelgoed

De motor zelf lijkt een Supermoto en komt sommigen misschien al bekend voor. Hij doet sterk denken aan een supermoto-concept van Huge Design, dat al in 2019 werd getoond. Het lijkt erop dat Zero besloten heeft om de motorfiets daadwerkelijk op de markt te brengen.

We mogen aannemen dat de Zero FXE is gebouwd op het FX-platform, wat een vermogen van ongeveer 44 pk en 106 Nm zou betekenen.

Op 12 juli hebben we meer details.

De door Huge Design ‘bedachte’ concept uit 2019.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image