zondag 24 september 2023

Te koop: Moto Guzzi 1000SP door Kaffeemaschine

Moto Guzzi heeft onlangs zijn motorengamma vernieuwd met een handvol moderne motorfietsen. Maar zelfs met de nieuwe line-up is er nog steeds een ongeëvenaarde fanbase voor de iconische retromodellen van het bedrijf, zoals de 1000 SP.

Het Duitse Kaffeemaschine speelde daarop in door een Moto Guzzi 1000 SP uit 1981 om te bouwen. De motorfiets is nu te koop aangeboden. De custom build vertoont een aantal opmerkelijke wijzigingen, waarvan het subtiele wit-groen, een op Alfa Romeo geïnspireerde kleurstelling de meest indrukwekkende is.

Het idee achter de opvallende kleurstelling kwam van de eigenaar van Kaffeemaschine, die net zo dol is op Alfa Romeo als op Moto Guzzi. Dus om zijn twee favorieten te mengen, kreeg de carrosserie het Biancospino, die afkomstig is van de Giulia GTA 1300 Stradale. Dit, in combinatie met de accentuerende groene inzetstukken, maakt de motor echt mooi.

Moto Guzzi Radicale 850, V85 TT omgebouwd tot sexy Scrambler

Over mooi gesproken, al het koetswerk – de bikinikuip, het zadel en de achterzijde – is door Kaffeemaschine gemaakt van koolstofvezel en Kevlar. Het is begrijpelijk dat de lichtere constructies ook helpen om een paar kilo’s te besparen. Net als de carrosserie zijn ook de wielen aftermarket, met roestvrijstalen spaken en dikke trommelremmen om de retro-charme intact te houden.

Vervolgens verleggen we onze aandacht naar de motor. Kaffeemaschine heeft, net als de andere onderdelen, het blok gereviseerd door er een aangepaste nokkenas en carburateur in te plaatsen en het vliegwiel en de krukas lichter te maken. Er is ook een aangepaste roestvrijstalen uitlaat gebouwd door Kaffeemaschine, die de motor helpt 82 pk te produceren, zo’n 10 pk meer dan de standaard 1000SP.

Tenslotte is de motor voorzien van een aangepast, semi-digitaal dashboard en zadel om alles in stijl af te ronden. De verchroomde clip-on met verchroomde schakelmechanismen zijn weer in eigen huis gemaakt.

Waar kun je ‘m kopen?

Hoewel de zaak in Duitsland is gevestigd, heeft Kaffeemaschine samengewerkt met het Amerikaanse Moto Borgotaro (Brooklyn, New York), waar de Moto Guzzi momenteel te koop is. We raden je aan snel te gaan kijken, want schoonheden als deze blijven zelden lang op de markt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image