Terug op Bonneville

Met het uiterlijk van een straaljager en een dubbeldikke Triumph Motorcycles-krachtbron zal AMA-coureur Jason DiSalvo voor het FIM wereldrecord (nu nog 605,36 km/u) en de magische 400-mijl grens gaan, wat omgerekend neer komt op 643,8 kilometer per uur. 
 
Op de beroemde zoutvlakte Bonneville in de Amerikaanse staat Utah wordt deze week met de Triumph Castrol Rocket getest, een streamliner die wordt aangedreven door twee motorblokken van de Triumph Rocket III motorfiets, samen goed voor meer dan 1000 Pk. Na de testweek volgt een korte evaluatie en direct daarna zal volgende week de aanval op het wereldsnelheidsrecord voor streamline motorfietsen worden gedaan.
 
Jason DiSalvo: `Land speed racing is de meest pure vorm van motorsport. Je moet in een constant gevecht tegen de elementen alle middelen, alle technieken en al je doorzettingsvermogen gebruiken. Op de zoutvlakte is weinig grip, terwijl de wind je alle kanten op probeert te blazen. Toch is het meest bijzondere aan Bonneville het slag volk daar. De omstandigheden zijn zo uitdagend dat mensen die weinig gemeen lijken te hebben, het daar toch samen moeten doen om de snelste van de wereld te worden.´
 
Greg Heichelbech van Triumph Motorcycles North America: `Dit project is een hommage aan de geschiedenis van zowel Triumph Motorcycles als onze partner Castrol, waarbij het draait om innovatie, moed en doorzettingsvermogen. Het is een prachtig moment om tegelijkertijd onze historie als motormerk te eren en nieuwe historie te schrijven.´

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.