Terugroepactie BMW

BMW gebruikt bij onder meer de R1200GS, R1200RT, K1200 en K1300 een aluminium flens om het achterwiel met vijf bouten te monteren op de enkelzijdige achterwielophanging. Als de bouten met teveel kracht worden aangedraaid kunnen haarscheuren ontstaan. In het ergste geval groeien die uit tot echte scheuren. Er is wereldwijd een geval bekend waarbij dat tot een ongeval leidde. Daarbij raakte de bestuurder licht gewond. 

Kosteloos
In Nederland gaat het om 10.448 motoren, wereldwijd zijn het er 300.000. BMW schrijft de mensen die het aangaat persoonlijk aan. Alle teruggeroepen motoren krijgen kosteloos een stalen  in plaats van een aluminium flens. Hoewel de haarscheuren zich alleen voordoen als de bouten van het achterwiel met veel meer kracht zijn aangetrokken dan voorgeschreven, voert BMW de herstelwerkzaamheden gratis uit. Vanaf 2011 monteert BMW al standaard stalen in plaats van aluminium flenzen. De nieuwste modellen hebben hier dus geen last van.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.