dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Terugroepactie BMW

BMW gebruikt bij onder meer de R1200GS, R1200RT, K1200 en K1300 een aluminium flens om het achterwiel met vijf bouten te monteren op de enkelzijdige achterwielophanging. Als de bouten met teveel kracht worden aangedraaid kunnen haarscheuren ontstaan. In het ergste geval groeien die uit tot echte scheuren. Er is wereldwijd een geval bekend waarbij dat tot een ongeval leidde. Daarbij raakte de bestuurder licht gewond. 

Kosteloos
In Nederland gaat het om 10.448 motoren, wereldwijd zijn het er 300.000. BMW schrijft de mensen die het aangaat persoonlijk aan. Alle teruggeroepen motoren krijgen kosteloos een stalen  in plaats van een aluminium flens. Hoewel de haarscheuren zich alleen voordoen als de bouten van het achterwiel met veel meer kracht zijn aangetrokken dan voorgeschreven, voert BMW de herstelwerkzaamheden gratis uit. Vanaf 2011 monteert BMW al standaard stalen in plaats van aluminium flenzen. De nieuwste modellen hebben hier dus geen last van.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen