13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Terugroepactie Honda X-ADV: Temperatuurproblemen

Honda roept de X-ADV crossover scooter terug naar de werkplaats vanwege een mogelijk probleem met de ECU’s. Het betreft de modeljaren 2017 en 2018.

De X-ADV lijkt te lijden aan een warmteprobleem. Bij continu langzaam rijden in combinatie met hoge buitentemperaturen kan er warmteontwikkeling optreden waardoor de PPTC regelmodule oververhit raakt en de motorbesturing vervolgens in het noodprogramma wordt gezet.

Besturingsmodule moet vervangen worden

Als de motor in het noodprogramma terechtkomt, kan er een acuut tekort aan vermogen ontstaan. Bovendien kunnen de versnellingen van de transmissie met DCT niet meer worden gewijzigd.

Volgens een informatiedocument van de EU heeft de terugroepactie betrekking op X-ADV-modellen die tussen januari 2017 en oktober 2018 zijn gebouwd, d.w.z. modellen uit de modeljaren 2017 en 2018. De informatie van de EU laat in het midden hoeveel voertuigen zijn betrokken.

De betreffende controlemodule wordt tijdens het werkplaatsbezoek vervangen door een verbeterde versie. Het is momenteel niet bekend wanneer de terugroepactie in Nederland zal beginnen.

Bekijk ook onze test van de Honda X-ADV.

 

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. ik hoor dat er een terug roep actie is van honda x adv 750 modelen tussen 2017/2018 er zouden kinder ziekes zijn met de warmte tenprsteur ik heb der zelf ook een maar geen last van niks zijn der koste aan verbonden aan de update

Reacties zijn gesloten.