Test je favoriete motor tijdens een vakantie in de bergen

Dit is een ingestuurd persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Het High-bike motortestcenter in de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Oostenrijk) opent op 1 juni weer haar deuren. Dit unieke motoren testcentrum, de enige in de Alpen, gaat haar vijfde seizoen in. Uit de jaarlijkse stijging van het aantal testritten, blijkt wel dat dit concept een succes is. Ook deze zomer kunnen vakantiegangers weer testritten maken op nagenoeg alle nieuwe modellen van de vier Europese merken BMW, Ducati, KTM en Triumph. 

Liefhebbers van motorrijden in de bergen halen deze zomer hun hart op met het nieuwste aanbod motoren van de vier gerenommeerde motormerken. Alle modellen die afgelopen najaar en winter op de markt zijn gekomen, worden bij het High-bike testcenter verhuurd. Een mooie gelegenheid om een favoriet model op de verschillende dagroutes, met meer dan 30 bergpassen en duizenden bochten, in de omgeving van Ischgl te testen. Dat het testcentrum een succes is, blijkt wel uit de resultaten van vorig seizoen. In 2014 zijn er 1.799 dagritten gemaakt en in totaal 504.000 kilometer gereden, een stijging van 11% ten opzichte van 2013. De gemiddeld verreden afstand per testrit was 280 km. Ook dit jaar verwacht de vakantieregio een stijging te kunnen noteren. 

High-Bike testcentrum Ischgl/Paznaun
De lange openingstijden van het testcentrum zorgen ervoor dat de huurder de hele dag op pad kan met zijn of haar favoriete motor. Van 1 juni tot 30 september kunnen de motoren worden opgehaald tussen 08.00 en 10.30 uur en worden ingeleverd tussen 16.30 en 19.00 uur. Afhankelijk van het model bedragen de kosten voor één dag motorhuur, op vertoon van de Silvretta Summer Card die gasten gratis ontvangen bij minimaal één overnachting in de regio, tussen de € 70,- en € 90,-. Zonder de Silvretta Summer Card zijn de kosten tussen de € 100,- en € 120,-. De prijzen zijn inclusief een volledige verzekering en exclusief borg en brandstofverbruik. Het testcentrum heeft keuze uit circa 50 modellen. 

Bekende merken
Ook in het vijfde seizoen presenteert BMW het grootste aanbod aan motoren. Naast de R 1200 GS kunnen gasten ook proefrijden op de GS Adventure. Ook zijn de nieuwelingen R 1200 Roadster, de sporttourer R 1200 RS en de vernieuwde F 800 R Roadster beschikbaar. De nieuwe sportieve adventurebike S 1000 XR is pas laat geïntroduceerd en zal daarom pas enkele weken na de seizoensstart beschikbaar zijn. Op de meest gevraagde modellen R nineT en S 1000 R Roadster kunnen ook testritten worden gemaakt. Ducati heeft natuurlijk de nieuwe Multistrada en Monster 821 klaar staan. Ook de Monster 1200 kan in Ischgl getest worden. KTM stelt een breed aanbod aan testmodellen ter beschikking: van de jonge Duke 390 (A2 rijbewijs) tot de nieuwe 1050 Adventure. De vorig seizoen veelgevraagde 1190 Adventure en de sportieve Super Duke 1290R zijn ook te huur. Wie een nieuw model van Triumph wil testen, kiest voor de retromodellen Thruxton en Bonneville, de nieuwe Tiger 800 versies XRx en XCx en daarnaast de adventuretypes Tiger Explorer en de Tiger sport 1050. Ook de jonge luxetourer Trophy SE en de Rocket Roadster staan klaar voor een toertocht door de Oostenrijkse Alpen.

Alle motoren worden onderhouden met producten van Motorex en voorzien van Metzeler of Pirelli banden. Tegen een geringe vergoeding, verhuurt het testcenter ook motorkleding van het merk Rukka, helmen van Schuberth en GoreTex laarzen van Daytona. 

Consumenten vinden meer informatie over het aanbod van de High-Bike testcenter in Ischgl op www.highbike-paznaun.com.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?