Recordpoging op Catalunya

Altijd al eens de banden willen laten rollen op het roemrijke circuit van Catalunya bij Barcelona? Alle motorrijders die dit jaar met de motor op vakantie gaan en in de buurt zijn, kunnen 27 juni op het circuit terecht om hun droom te laten uitkomen.

We moeten je wel even wakker schudden, verwacht geen bloedstollende snelheden of zelfs maar een knietje aan de grond, het is de bedoeling het wereldrecord te verbreken met zoveel mogelijk motorfietsen op een racecircuit. Die recordpoging maakt deel uit van iets veel groters, namelijk de onafhankelijkheid van  Catalonië. Het is onderdeel van een groot protest om los te komen van Spanje en een onafhankelijke staat te vormen. Ver van mijn bed zul je denken, dus we lazen het manifest even.

Zoals je wellicht zult weten is Barcelona de wereldwijde hoofdstad der motorfietsen met een motordichtheid die nergens ter wereld groter is. Ook de Spaanse motorindustrie was en is gevestigd in Catalonië. Volgens de Catalanen is gebrek aan interesse vanuit de Spaanse overheid er de oorzaak van dat vele roemruchte merken (Montesa, Bultaco) reeds het leven lieten en andere (Ossa, GasGas) op sterven na dood zijn. Die doordrongenheid met motorfietsen en motorsport (vele GP-rijders komen uit Catalonië) heeft de Catalaanse motorrijders ertoe doen bewegen hun duit in het zakje te doen in de strijd voor onafhankelijkheid. We zullen er verder niet te diep op ingaan of er een waardeoordeel aan hangen. Het is natuurlijk aan jou of je als ware strijder vecht voor onafhankelijkheid (het heeft wel wat natuurlijk), dat je gewoon eens op het circuit van Catalunya gereden wilt hebben of dat zo’n samenzijn van duizenden motorrijders je wel een mooie happening lijkt.

Meer informatie vind je hier.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.