zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Theorie-examen in de avond

Het CBR heeft met ingang van deze maand een proef in werking gezet waarbij leerlingen van rijscholen hun theorie-examen in de avond kan doen. Het gaat in eerste instantie om een periode van zes maanden.

Na die zes maanden proefdraaien zal het CBR beslissen of het de nieuwe tijden als alternatief voor het huidige schema gebruikt kunnen worden. Bij de proef draait het om examens voor de auto, motor en bromfiets. Tijdens die eerste zes maanden kan je wel alleen in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Rijswijk en Zwolle in de avonduren je examen afleggen.

De belangrijkste reden voor het toevoegen van examentijden buiten kantooruren – men kan examen doen tussen 16.00u en 21.30u – lijkt de extreme drukte bij de centra. Kortgeleden werd al bekend dat het CBR gepensioneerde examinatoren uit hun pensioen lokt om de werkdruk te verlagen, met een bijkomend voordelen dat men niet meer heel vroeg uit bed uit hoeft voor een examen en wellicht zelfs buiten school- of werktijd om op kan voor zijn of haar theoriecertificaat.

Overigens blijkt wel weer dat de zon voor niks opgaat, want voor examens na 18.00u betaal je wel een toeslag van 4.45 euro.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelTest KTM 790 Duke
Volgend artikelKTM gaat flattracken

Gerelateerde artikelen