Theorie-examen in de avond

Het CBR heeft met ingang van deze maand een proef in werking gezet waarbij leerlingen van rijscholen hun theorie-examen in de avond kan doen. Het gaat in eerste instantie om een periode van zes maanden.

Na die zes maanden proefdraaien zal het CBR beslissen of het de nieuwe tijden als alternatief voor het huidige schema gebruikt kunnen worden. Bij de proef draait het om examens voor de auto, motor en bromfiets. Tijdens die eerste zes maanden kan je wel alleen in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Rijswijk en Zwolle in de avonduren je examen afleggen.

De belangrijkste reden voor het toevoegen van examentijden buiten kantooruren – men kan examen doen tussen 16.00u en 21.30u – lijkt de extreme drukte bij de centra. Kortgeleden werd al bekend dat het CBR gepensioneerde examinatoren uit hun pensioen lokt om de werkdruk te verlagen, met een bijkomend voordelen dat men niet meer heel vroeg uit bed uit hoeft voor een examen en wellicht zelfs buiten school- of werktijd om op kan voor zijn of haar theoriecertificaat.

Overigens blijkt wel weer dat de zon voor niks opgaat, want voor examens na 18.00u betaal je wel een toeslag van 4.45 euro.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.