maandag 4 december 2023

KTM gaat flattracken

Het Amerikaans Flat Track-kampioenschap is enorm in opkomst, want ja; het is spectaculair, laagdrempelig en veel puurder wordt het racen niet. KTM ziet ook heil in de opkomst en gaat er met het gestrekte been en een fabrieksteam in.

Net als het gros van de flattrackers, zal ook KTM als basis hun 450cc-motorcrossmachin als basis gebruiken voor de Singles, maar de Oostenrijkers hebben ook al hun intentie uitgesproken een gooi te willen doen in het Twins-kampioenschap. De KTM 790 Duke zou zich daar volgens KTM perfect voor moeten lenen, en logisch ook, want de eerste paralleltwin van het oranje merk is zo compact dat je het bijna zou verwarren met een grote eencilinder.

Kortom, binnenkort zien we behalve bovenstaande 450SX dus ook een dikke 799cc Twin-tracker. Reken daarbij op een op maat gemaakt rijwielgedeelte, waarbij de 17 inch-velgen plaats maken voor 19 duims gespaakte exemplaren.

Het nieuwe team waarmee KTM het Amerikaanse flattrack-kampioenschap ingaat wordt gerund door Chris Fillmore. Fillmore is overigens geen onbekende van hard rijden met KTM-racers, want verleden jaar nog reed hij het record op Pikes Peak aan diggelen met een 1290 Super Duke R. Beeld van die run is de moeite van het bekijken absoluut waard.

Wij kijken in elk geval uit naar KTMs inmenging in het kampioenschap, met zowel de Single als de Twin. O, het is niet de eerste keer dat KTM de ovalen zandbaan bestormt. Dat deden ruim veertig jaar geleden ook al, zoals je hieronder ziet.
KTM Flattrack 1976

Foto’s: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image