Tim Peake, van astronaut tot Triumph-ambassadeur

Na zijn avontuur in de ruimte lest Tim Peake, voormalig Apache-piloot in Bosnië en de eerste Brit die een bezoek bracht aan het internationale ruimtestation, nu zijn dorst naar avontuur met een Triumph Tiger 900 Rally Pro

Het verlangen naar avontuur kent geen grenzen, zou je kunnen zeggen. In het geval van Tim Peake heeft dat een zeer unieke betekenis. Hij ging van een militaire carrière, waarbij hij Boeing AH-64 Apaches vloog in Bosnië, naar die van astronaut, wat ertoe leidde dat hij de wereld overging en in 2015-2016 het internationale ruimtestation bezocht, als eerste Britse burger in de geschiedenis. Waarom schrijven we erover? Wel, hij is nu de man die jet imago van Triumph verder oppoetst. Op 49-jarige leeftijd leeft hij zijn drang naar avontuur uit op Triumph-motoren. De meest opvallende is een Tiger 900 Rally Pro, die hij op de proef stelt in de video. Maar zijn liefde voor het merk omvat ook een gespierde Rocket 3.

‘Ik hou ervan nieuwe dingen te leren, ik hou ervan nieuwe avonturen te beginnen,’ zei Tim. ‘Ik hou van het buitenleven, ik hou ervan offroad en ik hou ervan op de Tiger te stappen en het avontuur te ontdekken. Als astronaut raak je er aan gewend om te doen wat je gezegd wordt. We brengen zoveel tijd van ons leven door met leren, aan de hand van een instructeur die de regels bepaalt. Je moet snel leren en dan moet je door naar de volgende les. Van Matt Reed (wereldkampioen enduro- en Triumph Adventure-instructeur) kreeg ik te horen wat ik moest doen. Pas na afloop, tijdens een koffiepauze, vertelde hij me dat hij normaal gesproken niet iemand al op zijn eerste dag drie meter liet springen op een Tiger 900. Maar ik was er klaar voor, vond hij. Het gaat dan vooral om vertrouwen. Als je denkt dat je iets kunt, dan ga je het doen. Als je denkt dat je zult falen, dan zul je falen. Je moet de juiste instelling hebben.’

2022 Triumph Tiger Sport 660: eerste vragen na test

Tim werd door Triumph uitgenodigd om deel te nemen aan de beroemde heuvelklimrace van het Goodwood Festival of Speed, op een Triumph Daytona 765 Moto2. Die ervaring omschrijft hij als een grote eer en absoluut spannend, hoewel hij toegeeft dat hij angstig was de startlijn. Het voelde een beetje als de countdown van een ruimtelancering. ‘Ik ben vaak naar het Goodwood Festival of Speed geweest als toeschouwer. Als deelnemer heb je het publiek dat toekijkt, je hebt de buzz, de opwinding, de adrenaline. Het was behoorlijk zenuwslopend.’

De passie voor motorfietsen heeft hem al lang bezig gehouden, maar nu het een van de hoofdactiviteiten van zijn leven als voormalig astronaut is geworden, lijkt het erop dat hij echt serieus aan de slag gaat!

Bron: visordown

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?