Toch een nieuwe Moto Morini

Moto Morini staat om van alles en nog wat bekend, maar niet om beginnersfietsen. Tot nu! Want met de 11 ½ is dat definitief verleden tijd, als we de Italianen tenminste mogen geloven… De tweecilinder van 1187 cc heeft namelijk 117 pk bij 8.500 toeren per minuut en een koppel van 105 Nm bij 6.750 toeren. 

Wij vinden dat uiteraard meer dan prima, maar binnen de strikte regels van Den Haag komt de 11 ½ dichter bij een Superbike dan bij een…Inderdaad.  Toch is het volgens Moto Morini de gemakkelijkst hanteerbare motor uit de 2014-collectie, die verder bestaat uit de Scrambler, Corsaro 1200 Veloce, Granpasso 1200 en Rebello 1200. 

De voorvering is in handen van Marzocchi terwijl de volledig instelbare schokbreker van Paioli afkomstig is. De remmen zijn uiteraard van Moto Morini-partner Brembo.  Het rijklaargewicht – opvallend genoeg zonder benzine… – is 200 kilometer.  Over ABS wordt niet gesproken.  De 11 ½ moet ongeveer 11.000 euro gaan kosten.

Serieuze interesse? Moto Morini heeft al een aantal jaar geen dealers  meer. Je zult je dus rechtsreeks moeten wenden tot de fabriek in Casalecchio di Reno, gelegen iets ten zuiden van Bologna. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?