Tol op Autobahn, niet op kleine wegen

Duitsland gaat écht geen tol heffen op wegen in grensgebieden. Minister Dobrindt is gezwicht voor kritiek uit de eigen partij, zo melden Duitse media. De CDU-afdelingen in Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen, grenzend aan Nederland en België, vreesden dat toeristen zouden wegblijven als ze in Duitsland tol moesten betalen. Ze waren ook bang voor gevolgen voor de horeca en de detailhandel.

Maar voor de motorrijder betekent het natuurlijk dat we nog gewoon ‘even’ de grens over kunnen rijden, want de kleine wegen blijven tolvrij. En dus kunnen we de komende jaren nog gratis genieten van de kleine Duitse wegen, om even te genieten van de Duitse weidsheid, de rust en de soms zo fraaie wegen.

Maar, tolheffing komt er wel op de autobahn en op autowegen, dus de grotere wegen met A- en B-nummers. En dat betekent dan weer dat we niet meer ‘even’ kunnen uitblazen op de Autobahn, en ook niet vlot naar Oostenrijk of Zuid-Duitsland kunnen rijden voor een fijne motorvakantie.

De minister presenteert het definitieve wetsontwerp waarschijnlijk vrijdag. Hij heeft na kritiek uit Brussel en Den Haag verzekerd dat zijn plan juridisch haalbaar en conform EU-regels zal zijn. En zo kunnen we stellen dat er van het oorspronkelijke tolplan nog maar weinig over is. Goed nieuws!

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.