TomTom lanceert nieuw navigatiesysteem voor motorrijders

Voor sommigen als donderslag bij heldere hemel, voor anderen is hij langverwacht: de TomTom RIDER 550. Om TomTom te quoten: ‘Met nieuwe functies, sneller, slimmer en beter met het internet.’ Eigenlijk alles wat je mag verwachten van een nieuw navigatiesysteem dus.

Nieuwe opties in TomTom Mydrive

DRAADLOOS
Voor het eerst heeft TomTom met de RIDER 550 een motornavigatiesysteem dat volledig draadloos is. Het grote voordeel hiervan is dat je geen computer meer nodig hebt om updates te installeren via het meegeleverde Lifetime Services (voor de verwachte levensduur alvorens het apparaat verouderd is). Daarnaast heb je toegang tot TomTom Road Trips met zo’n 150 te downloaden routes.

LEKKER SNEL
De technologie snelt vooruit en dat vraagt om een snellere processor, die de RIDER 550 dan ook kreeg. Navigeren gaat vlotter en je kunt het systeem ook koppelen aan je telefoon zodat je via stemassistenten als Siri en Google Now met de RIDER 550 kunt communiceren. Verwacht geen diepgaande gesprekken, meer het voorlezen van smartphoneberichten.

Routeplannen met TomTom Mydrive

MET HANDSCHOENEN
Het grote 4,3 inch scherm is handschienvriendelijk en door zijn formaat moet het ook op de meest hoppelige wegen goed te bedienen zijn. Gereden routes kun je opnemen en opslaan en standaard zijn er duizenden Points of Interest in het systeem opgenomen, terwijl de WiFi connectiviteit het mogelijk maakt om middels TripAdvisor-reviews via MyDrive een keus te maken uit hotels en eetgelegenheden.
De TomTom RIDER 550 is leverbaar als basisversie of als RIDER 550 PP met compleet accessoirepakket zoals auto-montageset, antidiefstalsysteem en beschermtas.
Voorverkoop start halverwege maart aanstaande, levering begint in de eerste week van april.

PRIJS
TomTom RIDER 550 € 399,-
TomTom Rider 550 PP € 499,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?