maandag 30 januari 2023

Trajectcontrole staat niet aan

Wij durven de gok niet te nemen om nu overal gelijk harder te gaan rijden, maar volgens de krant van wakker Nederland staat twee derde van de trajectcontroles in Nederland op non-actief. Dat betekent dat er op acht van de twaalf routes niet gecontroleerd wordt op je snelheid. Vorig jaar werd er een begin gemaakt om verouderde systemen te vervangen, waarna ze dit jaar weer in gebruik genomen zouden worden. Navraag door de Telegraaf bij het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (oftewel CVOM) leverde een negatief antwoord op, dat voor ons positie uitpakt. Het voornemen om alles in 2015 weer actief te hebben, is niet haalbaar gebleken. Oftewel, heel veel trajectcontroles staan uit.
Er zijn zelfs twee trajecten die opgeheven worden, en wel op de A12, bij Woerden en de Zeelandtunnel. Ook de controle op diezelfde weg bij Utrecht wordt pas in 2016 in gebruik genomen. Volgens berekeningen zou de overheid op deze manier 80 miljoen euro mislopen. 

Bron: De Telegraaf

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen