Borile start raceafdeling

Onlangs was Borile Motociclette in het nieuws in verband met de Ducati Scrambler en helaas konden we dat geen al te positieve berichtgeving voor het merk noemen. Gelukkig is dat nu wel het geval, aangezien Umberto Borile (president van de kleine motorfabrikant) en Alberto Bassi (CEO van Borile) hebben aangegeven dat ze een raceafdeling beginnen. Corse richt zich allereerst op een snelle versie van de Multiuso 230, waardoor een R toegevoegd kan worden aan de benaming. Momenteel zijn de mannen drukdoende om dit model te bouwen rondom de 88 kilo wegende eencilinder. Gezien de huidige specs lijkt het ons een flinke taak om hier een racemonster van te maken. Maar goed, de Multiuso-R moet binnenkort gepresenteerd worden en uiteindelijk deel gaan nemen aan het Italiaanse Motorally Kampioenschap.

Ook wil het in Milaan gevestigde Borile een machine klaarstomen die later dit jaar mee moet doen in het Italiaanse Enduro-kampioenschap. De naam van het model is al bekend en wordt M-Sport. Dit type moet een evolutie zijn op de Multiuso 230.    

Foto: borile.it

 

 

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.