13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Borile start raceafdeling

Onlangs was Borile Motociclette in het nieuws in verband met de Ducati Scrambler en helaas konden we dat geen al te positieve berichtgeving voor het merk noemen. Gelukkig is dat nu wel het geval, aangezien Umberto Borile (president van de kleine motorfabrikant) en Alberto Bassi (CEO van Borile) hebben aangegeven dat ze een raceafdeling beginnen. Corse richt zich allereerst op een snelle versie van de Multiuso 230, waardoor een R toegevoegd kan worden aan de benaming. Momenteel zijn de mannen drukdoende om dit model te bouwen rondom de 88 kilo wegende eencilinder. Gezien de huidige specs lijkt het ons een flinke taak om hier een racemonster van te maken. Maar goed, de Multiuso-R moet binnenkort gepresenteerd worden en uiteindelijk deel gaan nemen aan het Italiaanse Motorally Kampioenschap.

Ook wil het in Milaan gevestigde Borile een machine klaarstomen die later dit jaar mee moet doen in het Italiaanse Enduro-kampioenschap. De naam van het model is al bekend en wordt M-Sport. Dit type moet een evolutie zijn op de Multiuso 230.    

Foto: borile.it

 

 

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen