zondag 25 februari 2024

Triptip: Stad en land in Noord-Brabant

In editie 23 van MOTO73 rijden we een tocht van 183 kilometer. Het begin- en het eindpunt bevindt zich in Breda, maar wees niet bang dat je ogen iets te kort komen.

Breda, ook wel ‘Het Haagje van het Zuiden’ genoemd. Door zijn rijke verleden heeft Breda veel voorname gebouwen, zoals het mooiste gebouw van de stad, de Grote of Lieve-Vrouwekerk aan de Grote Markt. Vanuit Breda gaat de tocht verder naar het buurtschap Rith. Kleine slingerwegjes voeren door een land- en tuinbouwgebied. In de verte staat een gedenksteen ter herinnering aan de verzetshelden die in 1944 op de achterliggende Vloeiweide zijn gesneuveld. Ook België staat op de kaart met deze tocht. De Kalmthoutse Heide is één van de grootste beschermde landschappen van België, omringd door de Belgische dorpen Achterbroek, Kalmthout en Wildert. 

Anderen steden die je passeert zijn Prinsenbeek, Made, Oud Drimmelen, Etten-Leur, Steenpaal, Heiblok en Lange Schouw. Natuurlijk mogen Bergen op Zoom, de Wouwse Plantage en Zundert niet ontbreken. 

Naast deze Triptip vind je in de MOTO73 ook altijd nog één of meerdere toerisme-verhalen. De GPS-route is voor de Garmin en TomTom op MOTOR.nl te vinden: www.motor.nl/triptip. Veel rijplezier!

Productie: Tom Boudewijns

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen