Triptip: Stad en land in Noord-Brabant

In editie 23 van MOTO73 rijden we een tocht van 183 kilometer. Het begin- en het eindpunt bevindt zich in Breda, maar wees niet bang dat je ogen iets te kort komen.

Breda, ook wel ‘Het Haagje van het Zuiden’ genoemd. Door zijn rijke verleden heeft Breda veel voorname gebouwen, zoals het mooiste gebouw van de stad, de Grote of Lieve-Vrouwekerk aan de Grote Markt. Vanuit Breda gaat de tocht verder naar het buurtschap Rith. Kleine slingerwegjes voeren door een land- en tuinbouwgebied. In de verte staat een gedenksteen ter herinnering aan de verzetshelden die in 1944 op de achterliggende Vloeiweide zijn gesneuveld. Ook België staat op de kaart met deze tocht. De Kalmthoutse Heide is één van de grootste beschermde landschappen van België, omringd door de Belgische dorpen Achterbroek, Kalmthout en Wildert. 

Anderen steden die je passeert zijn Prinsenbeek, Made, Oud Drimmelen, Etten-Leur, Steenpaal, Heiblok en Lange Schouw. Natuurlijk mogen Bergen op Zoom, de Wouwse Plantage en Zundert niet ontbreken. 

Naast deze Triptip vind je in de MOTO73 ook altijd nog één of meerdere toerisme-verhalen. De GPS-route is voor de Garmin en TomTom op MOTOR.nl te vinden: www.motor.nl/triptip. Veel rijplezier!

Productie: Tom Boudewijns

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.