Supercross in Nederland? Ja!

Waarom? Heel simpel! In het Groningse Zuidbroek wordt dit weekend de zevende editie van de Dutch Supercross verreden. Dit is veruit de grootste indoorcross van Nederland. In enkele jaren tijd is de organisatie erin geslaagd een perfect evenement op te bouwen. Een sterk punt is telkens het uitgebalanceerde rennersveld, waardoor er vooraf nooit een duidelijke favoriet is aan te wijzen. Dat is nu niet anders, want geen van de gecontracteerde rijders uit maar liefst zestien verschillende landen zal er naar verwachting bovenuit steken. Dat maakt ook deze editie op voorhand al tot een zeer aantrekkelijk gebeuren.

De Supercross van Zuidbroek is een evenement waar de rijders graag naar toe komen, omdat het elk jaar de opening betekent van het Europese indoorseizoen. Iets dat ook weer bleek na de baantest deze week. Maar liefst tien Amerikanen zullen in de Eurohal (achter hotel Van der Valk) in Zuidbroek aantreden. Onder hen de winnaar van vorig jaar Cole Martinez. Naast de Amerikanen zijn er deelnemers uit Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en tal van Europese landen. Andere bekende namen zijn de Amerikaan Ricky Renner en de Tsjech Filip Neugebauer. Jeffrey Meurs is in de SX2 de bekendste Nederlandse deelnemer.

Op vrijdag 3 november mogen de regionale rijders aantreden en is er voor de inters de mogelijkheid om te trainen. Op zaterdagmiddag wordt er getraind en dan komen de internationale klassen (SX1 en SX2) ’s avonds aan bod. Zij rijden wederom op zondagmiddag. Voor elk van de beide internationale klassen zijn meer dan dertig rijders gecontracteerd. Dat betekent dat er in de series hard zal moeten worden gestreden om een plek in de finale te veroveren. Dat maakt het er voor de toeschouwers alleen maar mooier op.

Surf voor meer informatie naar www.dutchsupercross.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.