maandag 27 mei 2024

Supercross in Nederland? Ja!

Waarom? Heel simpel! In het Groningse Zuidbroek wordt dit weekend de zevende editie van de Dutch Supercross verreden. Dit is veruit de grootste indoorcross van Nederland. In enkele jaren tijd is de organisatie erin geslaagd een perfect evenement op te bouwen. Een sterk punt is telkens het uitgebalanceerde rennersveld, waardoor er vooraf nooit een duidelijke favoriet is aan te wijzen. Dat is nu niet anders, want geen van de gecontracteerde rijders uit maar liefst zestien verschillende landen zal er naar verwachting bovenuit steken. Dat maakt ook deze editie op voorhand al tot een zeer aantrekkelijk gebeuren.

De Supercross van Zuidbroek is een evenement waar de rijders graag naar toe komen, omdat het elk jaar de opening betekent van het Europese indoorseizoen. Iets dat ook weer bleek na de baantest deze week. Maar liefst tien Amerikanen zullen in de Eurohal (achter hotel Van der Valk) in Zuidbroek aantreden. Onder hen de winnaar van vorig jaar Cole Martinez. Naast de Amerikanen zijn er deelnemers uit Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en tal van Europese landen. Andere bekende namen zijn de Amerikaan Ricky Renner en de Tsjech Filip Neugebauer. Jeffrey Meurs is in de SX2 de bekendste Nederlandse deelnemer.

Op vrijdag 3 november mogen de regionale rijders aantreden en is er voor de inters de mogelijkheid om te trainen. Op zaterdagmiddag wordt er getraind en dan komen de internationale klassen (SX1 en SX2) ’s avonds aan bod. Zij rijden wederom op zondagmiddag. Voor elk van de beide internationale klassen zijn meer dan dertig rijders gecontracteerd. Dat betekent dat er in de series hard zal moeten worden gestreden om een plek in de finale te veroveren. Dat maakt het er voor de toeschouwers alleen maar mooier op.

Surf voor meer informatie naar www.dutchsupercross.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen