woensdag 28 februari 2024

Triumph brengt nog sterkere, nog snellere Triumph Rocket 3 Storm

De eerste homologatiedocumenten voor de krachtigste en snelste versie van de Triumph Rocket 3 zijn gedeponeerd in Zwitserland en Australië. Waar het om gaat? Overvloedig koppel en vermogen.

Het lijkt erop dat er een flinke storm op komst is uit Hinckley in de vorm van een nieuwe versie van de Rocket 3, de motorfiets die op zichzelf staat als de serieproductiemotor met ’s werelds grootste driecilinder (2500 cc) en het hoogste koppel ooit geregistreerd (221Nm). Alleen het vermogen… dat stopte bij 167pk. Je zou er van in een depressie geraken. Maar maak je geen zorgen, Triumph zal je weer verrassen.

Triumph Rocket 3R en Rocket 3GT 221 Special Edition

In de afgelopen maanden hebben we een veel nieuws gezien van het Britse merk in verschillende marktsegmenten, zoals de eencilinder Scrambler en Speed 400, de nieuwe Daytona 660, technische en esthetische updates aan de Tiger 900 en niet te vergeten ook Triumph’s eerste crossmotor, de TF 250X.

Blijkbaar vond iemand dit allemaal nog niet genoeg. Daarom zijn er nieuwe certificeringsgegevens gedeponeerd in Zwitserland die aangeven dat de Storm-versie van de Rocket 3 nog meer kracht zal bieden om toekomstige eigenaren van deze bijzondere motorfiets nog meer plezier te bezorgen.

Niets officieels, maar naar verluidt zullen er twee versies zijn van de Rocket 3 Storm, de GT en de R, beide met behoud van de ongelooflijke dwarsgeplaatste driecilinder van 2458 cc. In deze versies zal het vermogen naar verluidt stijgen tot bijna 180 pk in plaats van de huidige 167pk, en het koppel zal toenemen van 221Nm naar 225Nm.

De technische update aan de motor zou betrekking kunnen hebben op het gebruik van titanium kleppen die meer toeren aankunnen en er zijn ongetwijfeld verdere updates ten opzichte van de versie uit 2019. We weten niet wanneer deze super Rocket 3-versie daadwerkelijk beschikbaar zal zijn, maar in ieder geval zijn de homologatiedocumenten ook in Australië aangekomen. Dus het project vindt ook z’n weg Down Under. We wachten af…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen