13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Triumph kondigt XC-versie van Explorer 1200 aan

Een echte verrassing is het niet maar toch blijft het groot nieuws. Triumph Motorcycles heeft de komst van de XC-versie van de Explorer 1200 aangekondigd. De nieuwe 1200 is ontwikkelend met de ervaringen van de Tiger 800 XC nog vers in het geheugen.

Als eerste de elektronica. Ride-by-wire, traction control, cruise control en uitschakelbaar ABS zitten allemaal standaard op de Explorer 1200 XC. Handkappen, mistlampen, een bellypan en beschermbeugels versterken de offroad-genen al willen wij ook met deze dikke 1200 liever niet het echte zand in. Zelfs niet met de mooie aluminium velgen met stalen spaken en tubeless banden.

De Tiger Explorer XC wordt aangedreven door Triumph’s 1215cc driecilinder met cardan-as. De XC zal in het Khaki Green zijn debuut maken tijdens Triumph Live dat dit weekend wordt gehouden op Mallory Park in Groot-Brittannië.

Het internationale debuut van de Triumph zal op 2 oktober 2012 volgen op de Intermot in Keulen. Proefritten kunnen vanaf maart 2013 gemaakt worden. Zoals hoort bij een kilometervreter zijn de onderhoudsintervallen laag (hoe laag is nog onduidelijk) en krijg je twee jaar garantie zonder kilometerbeperking. Op de aanschafprijs is het helaas nog even wachten.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen