Triumph kondigt XC-versie van Explorer 1200 aan

Een echte verrassing is het niet maar toch blijft het groot nieuws. Triumph Motorcycles heeft de komst van de XC-versie van de Explorer 1200 aangekondigd. De nieuwe 1200 is ontwikkelend met de ervaringen van de Tiger 800 XC nog vers in het geheugen.

Als eerste de elektronica. Ride-by-wire, traction control, cruise control en uitschakelbaar ABS zitten allemaal standaard op de Explorer 1200 XC. Handkappen, mistlampen, een bellypan en beschermbeugels versterken de offroad-genen al willen wij ook met deze dikke 1200 liever niet het echte zand in. Zelfs niet met de mooie aluminium velgen met stalen spaken en tubeless banden.

De Tiger Explorer XC wordt aangedreven door Triumph’s 1215cc driecilinder met cardan-as. De XC zal in het Khaki Green zijn debuut maken tijdens Triumph Live dat dit weekend wordt gehouden op Mallory Park in Groot-Brittannië.

Het internationale debuut van de Triumph zal op 2 oktober 2012 volgen op de Intermot in Keulen. Proefritten kunnen vanaf maart 2013 gemaakt worden. Zoals hoort bij een kilometervreter zijn de onderhoudsintervallen laag (hoe laag is nog onduidelijk) en krijg je twee jaar garantie zonder kilometerbeperking. Op de aanschafprijs is het helaas nog even wachten.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?