zaterdag 27 april 2024

Triumph onthult krachtige Rocket 3 Storm

Het is twintig jaar geleden dat de eerste Rocket III de motorwereld op zijn kop zette als de ultieme, gespierde roadster. Nu is er een nieuwe generatie Rocket 3 onthuld, met verbeterde prestaties, dynamische rijeigenschappen en een duister uiterlijk. De nieuwe naam, Rocket 3 Storm, benadrukt het krachtige uiterlijk en de spectaculaire rijervaring van deze motorfiets.

Eerste testindruk Triumph Daytona 660

Het hoogtepunt van deze motorfiets is het grootste productiemotorblok ter wereld, met een inhoud van 2458 cc. Het vermogen van de Rocket 3 Storm R en GT is met maar liefst 15 pk toegenomen, tot 182 pk bij 7.000 tpm. Het koppel is ook gestegen met 4 Nm, waardoor het piekt op 225 Nm bij 4.000 tpm. Dit zorgt voor een explosieve acceleratie en moeiteloze gasrespons in elke versnelling.

De nieuwe Triumph Rocket 3 Storm is voorzien van vernieuwde 16-inch achterwielen en 17-inch voorwielen met een sportief tienspaaks design. Dit zorgt voor een lager onafgeveerd gewicht en verbetert het stuurgedrag, waardoor de Rocket nog wendbaarder wordt. Het sterke en lichtgewicht aluminium frame, dat in 2019 werd geïntroduceerd, zorgt voor een uitstekende verhouding tussen koppel en gewicht.

Donker kleurenschema

Het donkere kleurenschema van de Rocket 3 Storm-modellen is geïnspireerd op het succes van eerdere speciale Rockets-edities met zwarte onderdelen. De R-modellen zijn verkrijgbaar in Carnival Red met Sapphire Black, Satin Pacific Blue met Matt Sapphire Black en Sapphire Black met Granite. De GT-modellen hebben dezelfde kleurenopties, maar met omgekeerde tankverdeling voor een onderscheidende uitstraling. Beide modellen hebben ook premium zwartgelakte details.

De Rocket 3 Storm voldoet nu ook aan de nieuwste Euro 5b-normen, met vloeistofkoeling, lage uitstoot en een uitstekend brandstofverbruik.

De Rocket 3 Storm heeft indrukwekkende rijprestaties dankzij een volledig instelbare Showa monoshock RSU achtervering en een instelbare 47mm Showa-voorvork. De Brembo Stylema remklauwen en 320mm remschijven zorgen voor uitzonderlijke remkracht. Beide modellen zijn voorzien van geoptimaliseerd, hellingshoekgevoelig ABS en tractiecontrole.

De ergonomie van de Rocket 3 is afgestemd op de individuele rijder. De R-modellen hebben een sportieve zithouding met een optimaal stuurgedrag, terwijl de GT-modellen een meer rechtop zithouding bieden. Beide modellen hebben specifieke zadels en verstelbare voetsteunen om het comfort en de rijpositie aan te passen.

Opvallende uitstraling

Het design van de Triumph Rocket 3 Storm is tot in de kleinste details verzorgd. Van het zwart gepoedercoate inlaatdeksel tot de geanodiseerde afwerkingen, elke component is met zorg gekozen voor een ongeëvenaarde uitstraling. De dubbele LED-koplampen met het Triumph-logo en de kenmerkende dagrijverlichting, samen met de LED-richtingaanwijzers en het LED-achterlicht, geven de motorfiets een opvallende uitstraling.

De Rocket 3 Storm is uitgerust met verschillende rijdergerichte technologieën, zoals hellingshoekgevoelig ABS, tractiecontrole, rijmodi en intuïtieve cruisecontrol. Het TFT-kleurendisplay biedt uitgebreide functies en kan worden aangepast voor optimale zichtbaarheid. Beide modellen hebben ook sleutelloos starten, een USB-oplaadpunt en een breed scala aan beschikbare accessoires om de motorfiets aan te passen aan individuele wensen.

Meer informatie over de Rocket 3 Storm en het plaatsen van een bestelling is te vinden op triumphmotorcycles.be of bij een lokale Triumph-dealer.

De motorfietsen zullen vanaf april 2024 verkrijgbaar zijn.

Triumph Rocket 3 Storm
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen