dinsdag 21 mei 2024

Ducati Desmo450 MX wint bij debuut in Italiaans MX-kampioenschap

In de eerste ronde van het Italiaanse MX1-kampioenschap, gehouden op het Internationale Circuit van Mantua, leidde achtvoudig Italiaans kampioen Alessandro Lupino op het prototype van de Ducati Desmo450 MX vanaf de eerste tot de laatste ronde in de openingsrace, nadat hij zowel in de vrije training als in de kwalificatie de beste prestatie had neergezet. In de tweede race, na een moeilijke start, eindigde Lupino als zevende na een geweldige inhaslrace, waarmee hij de tweede plaats overall in de ronde veiligstelde.

Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding: ‘Dit weekend in Mantua hebben we weer een hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van Ducati. Alessandro Lupino en ons team hebben ons veel plezier bezorgd en ondanks dat het de eerste motorcrossrace was in onze recente geschiedenis, hebben we meteen een uitstekende prestatie geleverd. Beste tijd in de vrije training, pole position en overwinning in de eerste race zijn echt een debuut dat aan de verwachtingen voldoet. We hebben veel informatie verzameld die essentieel zal zijn om de motor die volgend jaar beschikbaar komt voor vele liefhebbers, optimaal te ontwikkelen. Felicitaties aan Alessandro en ons hele offroad-team, een fantastisch begin van een nieuw verhaal van sport en passie.’

Dutch Masters Harfsen: Herlings ongeslagen

Alessandro Lupino, officiële rijder van het Ducati Corse R&D – Factory MX Team: ‘Dit waren twee zeer spannende dagen, mijn debuut met de Ducati was echt een droom: ze zeiden me dat het zo zou zijn, maar vandaag heb ik het ervaren! Je een Ducatista voelen is een heel speciale sensatie. Gefeliciteerd aan alle jongens die aan dit project hebben gewerkt, want in heel korte tijd hebben ze een spectaculaire motor gecreëerd, met veel potentieel en hebben ze ongelooflijk goed werk geleverd. Samen hebben we een geschiedenispagina geschreven: eerste pole position en eerste raceoverwinning voor de Ducati Desmo450 MX. Helaas verliep de tweede race niet zoals ik had gehoopt: ik maakte een verkeerde start en kon het niet herstellen. Maar dat geeft niet, nu hebben de engineers de gegevens om twee totaal verschillende situaties te analyseren!’

Belangrijke gegevens

De twee races op zondag hebben Ducati-engineers in staat gesteld om de eerste belangrijke gegevens te verzamelen voor de verdere ontwikkeling van de Desmo450 MX, die bij zijn debuut aangaf dat het met de technische basis wel goed zit. Het Ducati OffRoad project richt zich op een combinatie van extreme lichtheid, hoogwaardige componenten en motoren met een zeer breed vermogensbereik. Dit laatste wordt bereikt door het gebruik van de desmodromische klepbediening, dat wordt gebruikt op alle sportmotorfietsen. Ducati is het enige bedrijf ter wereld dat hetzelfde klepmechanisme gebruikt voor zijn hoogst presterende productiemotorfietsen als voor de raceprototypes.

De volgende ronde van het Italiaanse Motocross-kampioenschap staat gepland voor 27 en 28 april op het circuit van Cingoli (MC). Ondertussen zullen de tests van het Ducati Corse R&D – Factory MX Team doorgaan, samen met Alessandro Lupino en Tony Cairoli, aanwezig in Mantua om de achttienvoudig Italiaans Motocross-kampioen te ondersteunen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen