vrijdag 17 mei 2024

Triumph onthult nieuwe sportieve motor: Triumph Daytona 660

Op 9 januari 2024 zal Triumph een langverwachte toevoeging aan hun line-up introduceren. Deze nieuwe motor, hoogstwaarschijnlijk genaamd de Triumph Daytona 660, belooft een sportieve rijervaring te bieden.

De onthulling komt niet als een verrassing, aangezien de motor eerder dit jaar al werd gespot tijdens testritten. In december heeft Triumph officiële foto’s en informatie vrijgegeven om het publiek alvast een voorproefje te geven van wat ze kunnen verwachten.

Met de komst van de Daytona 660 lijkt Triumph een nieuwe variant van het succesvolle 660cc-platform te introduceren. Het is waarschijnlijk dat deze motor een sporttourer met een volledige kuip zal zijn. Hoewel hij een hoger stuur zal hebben, zullen ze meer gericht zijn op comfortabele toertochten dan op agressieve sportiviteit.

Gespot: Triumph Daytona 660 tijdens wegtests

Sportieve toermotor

De officiële presentatie van de nieuwe Triumph 660 staat gepland voor 9 januari 2024 om 13.00 uur. Tot nu toe zijn er geen verdere details bekendgemaakt, behalve dat Triumph iets nieuws introduceert en ‘de regels herschrijft’. Op de eerste officiële foto’s is te zien hoe de motor eruitziet, vergelijkbaar met het eerder gespotte prototype in de zomer. Ook wordt bevestigd dat hij dezelfde driecilindermotor zal hebben als andere modellen zoals Trident 660 en Tiger Sport 660.

Het is nog onduidelijk of Triumph het vermogen van de huidige motor van 81 pk (60 kW) zal verhogen voor deze nieuwe variant. Als ze dat wel doen, zal het waarschijnlijk niet hoger zijn dan het limiet van 95 pk (70 kW) voor A2-gekeurde motoren met een maximumvermogen van 48 pk.

Hoewel deze nieuwe Triumph met zijn kuip en sportieve vormgeving verleidelijk lijkt om meteen de naam ‘Daytona’ te krijgen, suggereren de foto’s dat hij niet dezelfde sportiviteit heeft als eerdere Daytona-modellen op het 660cc-platform. In plaats daarvan lijkt hij meer in lijn te liggen met het Sprint-concept, een sportieve toermotor die Triumph tussen 1993 en 2011 produceerde. Met een hoger stuur en een meer comfortabele ergonomie lijkt de naam Daytona 660 echter toch waarschijnlijk te zijn.

Al met al kunnen we uitkijken naar de lancering van de nieuwe Triumph Daytona 660 op 9 januari volgend jaar. Deze motor belooft een spannende toevoeging te worden aan de line-up van Triumph-motoren, terwijl hij tegelijkertijd comfort biedt voor lange ritten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen