woensdag 28 februari 2024

Triumph Scrambler 1200 XE uit James Bond-film wordt geveild

U kunt deze herfst een stukje filmgeschiedenis bezitten door de Triumph Scrambler 1200 XE uit de James Bond-film No Time To Die aan uw motorfietscollectie toe te voegen.

De motor is een van de voertuigen in de actievolle openingsstunt van de film, bereden door de vijandelijke moordenaar Primo voordat hij door James Bond wordt opgepikt voor de beroemde sprong op het plein.

Voordat het filmen begon, werd de standaard Scrambler 1200 XE uitgebreid aangepast door Triumph in de fabriek in Hinckley. De stuntcoördinator van No Time To Die, Lee Morrison, werkte rechtstreeks samen met het team om ervoor te zorgen dat de motor de zware stuntscènes aankon.

Triumph Motorcycles schittert in James Bond-film No Time To Die

Lee Morrison:

“Eerst en vooral moet ik er als stuntcoördinator zeker van zijn dat we de actie op die motorfiets kunnen uitvoeren. Is hij wendbaar en krachtig genoeg voor de stuntrijders om te doen wat ik wil? En ook, cruciaal, past hij in het verhaal van de film op een manier die geloofwaardig is op het scherm. We vonden het uiterlijk van de Scrambler 1200 XE geweldig en reden er absoluut op los. Ik bedoel zo agressief als je op een motorfiets kunt rijden. We staken hem in het terrein op, reden hem door gladde straten in Matera, namen trappen in de derde versnelling, wisselden snel van richting, sprongen, alles wat je maar kon bedenken, en die motor presteerde briljant.”

Met zulke uitgebreide modificaties is de motor niet langer geclassificeerd als legaal voor de weg en mag hij niet worden verkocht met homologatie voor de weg. Toch zou de nieuwe eigenaar de machine verder kunnen aanpassen om hem weer op de weg te krijgen, hoewel dat waarschijnlijk de waarde van deze tweewielige filmster zou aantasten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen