13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Triumph Thruxton RS ‘Ton Up’ Special Edition

De nieuwe Triumph Thruxton RS ‘Ton Up’ Special Edition is een gelimiteerde editie (niet qua aantallen, maar qua tijd: de motorfiets is slechts één jaar verkrijgbaar vanaf december 2021), een verwijzing naar de Britse motorcultuur van de jaren zestig.

De naam verwijst naar de ‘Ton Up’-ronde van meer dan 100 mph – 160 km/u – die gemiddeld wordt gereden op de Tourist Trophy. Die prestatie werd voor het eerst neergezet in 1969 door Malcolm Uphill op een Triumph Thruxton. Sindsdien werd de Triumph Bonneville Thruxton een van de populairste machines onder de ‘Ton Up Boys’. Dat zijn de rijders die aan de wieg stonden van de eerste caféracers. Het was de bedoeling om de snelste te zijn, in de beroemde rit rond het Ace café. Je moest terug zijn voor het liedje eindigde op de jukebox.

Eerbetoon aan de Caféracer

Licht, essentieel en snel, de Café Racer wordt weerspiegeld in de speciale Thruxton RS, nog eens versterkt door de speciale livery met Aegean Blue-tank en Jet Black knie-uitsparingen, onderstreept door een delicate zilveren striping. De achterzijde en ht voorspatbord zijn uitgevoerd in elegant Fusion White met ‘100’ opschrift in carnavalrood.

De zijpanelen (in Jet Black, net als de koplamp en het achterspatbord) zijn versierd met ‘Thruxton RS Ton Up’-badging; de vorkpootbeschermers zijn in Matt Aluminium Silver, terwijl de wielen, motordeksels en schokdempers in zwart zijn uitgevoerd. De Ton-Up Edition heeft natuurlijk alle historische details van de RS-versie van de Thruxton: Monza-tankdop, dubbele geluiddempers van geborsteld roestvrij staal, eenpersoonszadel en bar-end-spiegels.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen