dinsdag 25 juni 2024

Triumph viert 10 jaar DGR-samenwerking met Bonneville T120 Black DGR Limited Edition

Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van Triumphs samenwerking met The Distinguished Gentleman’s Ride, heeft de fabrikant uit Hinkley besloten een speciale versie van de Bonneville T120 te maken, vernoemd naar de wereldwijde liefdadigheidsinstelling die al jaren geld inzamelt voor onderzoek naar prostaatkanker en geestelijke gezondheid van mannen.

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Triumph de samenwerking aanging met The Distinguished Gentleman’s Ride, en het bedrijf uit Hinckley viert dit met een gelimiteerde speciale serie. Het gekozen model is een van de meest iconische uit de Modern Classic familie: de nieuwe Bonneville T120 Black Distinguished Gentleman’s Ride Limited Edition wordt geproduceerd in slechts 250 exemplaren wereldwijd. Hij zal vanaf oktober 2023 verkrijgbaar zijn.

Nieuw kleurenschema voor de Bonnie DGR Edition

De verschillen zijn allemaal van esthetische aard. Voor deze speciale serie is een exclusief kleurenschema bedacht, met een combinatie van metallic Phantom Black en Crystal White met een resultaat dat symbolisch de elegantie van een avondjurk impliceert. Vergulde afwerkingen op de tank en handgetrokken pin striping op de zijpanelen, verfraaien het geheel. Het logo van het evenement, DGR 2023, staat ook op de zijpanelen en de tank, met een gouden afwerking. Het bruine zadel met ton sur ton-stiksels maakt het aangepaste vintage-imago compleet.

Triumph gelooft nog niet in elektrisch racen

Elke motorfiets wordt vergezeld van een certificaat van echtheid, ondertekend door de bedenker van de Distinguished Gentleman’s Ride, Mark Hawwa en de CEO van Triumph, Nick Bloor, waarop het framenummer en het serienummer van de motorfiets worden vermeld. Voor het overige behoudt de motor zijn kenmerken: de in 2021 vernieuwde Bonneville T120 Black wordt aangedreven door een 1200 cc twin die in deze laatste editie is voorzien van een lichtere krukas, andere balansassen en een verbeterde koppeling. De vermindering van de massa heeft geleid tot een betere acceleratie. De Britse twin levert 80 pk bij 6.550 tpm en 105 Nm koppel bij 3.500 tpm. De complete motor heeft een gewichtsvermindering van 7 kg ten opzichte van de vorige generatie, nieuwe aluminium wielen en Brembo-remmen, alsmede een vernieuwd technologiepakket inclusief cruise control en verbeterde rijmodi. Exemplaar nummer 001 wordt afgeleverd tijdens DGR 2023, die op 21 mei wordt gehouden.

Top geheim: Triumph Tiger 900 Bond Edition

Wat is de Distinguished Gentleman’s Ride?

De Distinguished Gentleman’s Ride werd in 2012 in Sydney, Australië, opgericht door Mark Hawwa als een manier voor motorrijders om gezamenlijk een gemeenschappelijk doel te ondersteunen. Tot op heden is DGR uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waaraan meer dan 90.000 motorrijders in meer dan 800 steden deelnemen. Ze hebben in totaal 37 miljoen dollar opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen. Triumph heeft op vele manieren bijgedragen door fondsenwervers over de hele wereld actief te ondersteunen en door motoren beschikbaar te stellen als hoofdprijs. Deze omvatten een unieke Thruxton RS DGR Edition en een aangepaste ‘1959 Legends’ Bonneville T120 in combinatie met een Gibson Les Paul Standard gitaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen