woensdag 28 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Troy Bayliss naar DCR in Assen

Foto: 2SNAP

De Australiër Troy Bayliss behoort nog altijd tot de meest populaire coureurs en is natuurlijk onverbrekelijk verbonden aan Ducati. Op het Italiaanse merk werd hij drie keer wereldkampioen Superbike (2001, 2006 en 2008) en twee jaar (2003 en 2004) was hij de teamgenoot van Loris Capirossi in het MotoGP-team van Ducati. Die periode leverde hem vier derde plaatsen op. Na het veroveren van zijn tweede Superbike-wereldtitel werd hij door Ducati gevraagd om tijdens de slot-GP van 2006 de geblesseerde Sete Gibernau te vervangen. Hoewel hij al twee jaar niet meer op de Desmosedici had gereden, zorgde Bayliss voor een daverende verrassing door die race te winnen. Bayliss is tot op de dag van vandaag de enige coureur die in één seizoen zowel in de Superbike als in de MotoGP zegevierend over de finish wist te komen.

Op zondag 29 mei is Troy Bayliss als speciale gast aanwezig bij de Ducati Club Races op het TT Circuit Assen. Ongetwijfeld zal hij enige demoronden gaan rijden. Verder bestaat er de mogelijkheid met hem op de foto te gaan, zijn handtekening te scoren en zal hij worden geïnterviewd.

Motor.NL Riders Clubleden maken in april kans op een VIP-Arrangement naar de Ducati Clubrace 2022, inclusief een exclusieve meet & greet met Troy Bayliss. Lees hier meer.

Ducati brengt met unieke Panigale V2 Bayliss eerbetoon aan Troy Bayliss

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen