TVS Apache RR 310 debuteert in India

Na een vertraging van een jaar debuteert de TVS Apache RR 310 in India. Maar waarom is dit nieuws min of meer belangrijk? Vanwege de link met BMW.

Je kunt er vergif op innemen dat we de TVS Apache RR 310 nooit in Nederland zullen zien. En toch schenken we aandacht aan deze exoot, die er best wel prima uitziet. Het hart van de TVR is namelijk het eerstvolgende eencilinder blok van BMW, dat zijn weg zal vinden in de G310RR. En dan wordt de TVR wel interessant.

De verwachting is dat de BMW G310RR ergens in 2018 z’n opwachting zal maken en valt dan het gaatje naast de G310R en de G310GS. Maar is BMW niet te laat?

Het 250cc segment ontwikkelt zich in het Westen richting 300cc en zelfs al naar 400cc. De Kawasaki Ninja 400 is daarvan het eerste bewijs.

In de TVS Apache RR 310 uitvoering is het blok goed voor 34 pk en 17,1 Nm. De motor weegt zo’n 170 kilo. Het stalen frame is hetzelfde trellis frame dat ook in de BMW G310R en G310GS wordt gebruikt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.