Twee Fireblade-specials die wij ook willen

In Engeland krijgt men ze sowieso, maar hebberig als we zijn willen wij ze hier in Nederland natuurlijk ook gewoon de twee nieuwe speciale uitvoeringen van de Honda Fireblade: de Fireblade SP TT-Special en de Fireblade Black Edition.

De Black Edition vergt uiteraard weinig uitleg, want die is logischerwijs zwart. Het kuipwerk is in de donkere tint uitgevoerd, maar ook het gemonteerde double bubble-ruitje krijgt een wat donkerder tintje. Daarnaast krijgt de Black Edition gegolfde schijven van Galfer mee en zijn zelfs de Nissin-remklauwen en Showa-voorvork in de donkerste uitvoeringen uit het schap gepakt. Als klap op de vuurpeil krijgt ‘ie ook een seatcover, carbon achterspatbordje en hendels van de firma Gilles.

TT-SPECIAL
De speciale TT-uitvoering is zelfs nog exclusiever uitgevoerd, want naast dezelfde Galfer-schijven en Gilles-hendels, krijgt de SP in TT-trim namelijk ook nog paddockstandhaken en een remschakelset van laatstegenoemde firma en een gave MotoGP-achtige Akrapovi?-uitlaatdemper.

Achter de TT-Special zit overigens ook net wat meer verhaal, want deze uitvoering eert de niet onverdienstelijke prestatie van John McGuinness tijdens de Senior TT op het Isle of Man verleden jaar, toen de man uit Morecambe even zijn 23e TT-overwinning pakte. Overigens ging hij toen ook met het ronderecord aan de haal, dus wat Honda betreft een waar feest dat gevierd diende te worden.

EN WIJ DAN?
Honda UK wordt nergens genoemd in de berichtgeving, enkel Honda. Dus de kans bestaat dat we deze speciale Fireblades in Nederland wellicht ook nog gaan krijgen. Honda presenteerde ze in Engeland tijdens de eerste ronde van het British Superbike-kampioenschap, dus wellicht dat het WK Superbike in Assen dit weekend de ideale locatie is ze aan de rest van de wereld te tonen.

In Engeland kost de SP-TT (£16.999) overigens 17% meer dan de gewone Fireblade SP à £14.499. De Black Edition (£12.199) is zelfs 5% goedkoper dan een reguliere. Dus mochten ze komen, dan valt er straks nog wat leuks te shoppen bij Honda.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?