Tweede operatie voor Marc Márquez

Marc Márquez heeft een tweede operatie ondergaan, nadat de titanium plaat die gebruikt werd om zijn rechterhumerus te fixeren, schade bleek te hebben opgelopen als gevolg van spanningsopbouw. Afgelopen weekeinde zagen we hem immers met de halters trainen en op de roeibank.

Dr. Xavier Mir en zijn team van het Hospital Universitari Dexeus hebben de titanium plaat met succes vervangen. Marc Márquez zal nu 48 uur in het ziekenhuis blijven voordat hij wordt ontslagen.

Dr. Xavier Mir: chirurg ziekenhuis Universitari Dexeus:

‘Marc Márquez is 13 dagen geleden geopereerd en vandaag – 3 augustus – is hij terug op de operatiekamer. De eerste operatie was succesvol, maar we hadden niet verwacht dat de plaat onvoldoende was. Door een opeenstapeling van stress in het geopereerde gebied heeft de plaat enige schade opgelopen. Dus vandaag is de titanium plaat verwijderd en vervangen door een nieuwe fixatie. De coureur heeft in deze periode geen pijn gevoeld. Hij heeft altijd het medisch advies en het gevoel van zijn lichaam opgevolgd. Helaas heeft een overbelasting dit probleem veroorzaakt. Nu moeten we 48 uur wachten om te kijken of de operatie is gelukt’.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?