´Uitgestelde examens onder oude regeling´ UPDATE

UPDATE 1-2-2013
Er lijkt een heel klein beetje hoop te zijn voor alle pechvogels die vanwege de extreme sneeuwval geen examen konden doen. De minister is van plan deze jongeren financieel tegemoet te komen aldus de KNMV. De minister heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken. Wat we precies onder ‘financieel tegemoet komen' moeten verstaan, is nog onduidelijk maar een gratis examen zou tot de mogelijkheden behoren. Juridisch is het in ieder geval niet meer mogelijk om na 19 januari onder de oude eisen af te rijden. De compensatie lijkt dus een doekje voor het bloeden want de ruim 1.200 gedupeerden vallen hoe dan ook onder nieuwe, veel strengere rijbewijsregels.

UPDATE 21-1-2013
Nadat het onderstaande bericht op MOTOR.nl geplaatst was, raakte de redactie haast letterlijk ondergesneeuwd onder de reacties. Het blijkt namelijk dat heel veel aanstaande collega-motorrijders gedupeerd zijn door het uitstellen van examens vanwege extreem winterweer. Op http://petities.nl/petitie/uitstel-slecht-weer-motor-rijexamen-na-19-januari-2013 stromen de ondertekeningen binnen. De initiatiefnemers van deze petitie willen, net als de PVV, dat examenkandidaten alsnog op kunnen voor het ´oude´ rijbewijs. Ons lijkt dat niet meer dan redelijk maar of ze in Den Haag er ook zo over nadenken… Onderteken daarom voor de zekerheid deze petitie. Alle beetjes kunnen helpen!

BERICHT 18-1-2013
De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil dat rijexamens die door de sneeuw zijn uitgesteld maar gepland stonden voor 19 januari worden afgenomen onder de oude regeling. PVV-Tweede Kamerlid Machiel de Graaf: “Vanaf 19 januari gelden nieuwe eisen aan het motorrijbewijs, vanwege de EU. Door de sneeuw vallen mensen die goed gepland hebben alsnog onder de verscherpte EU-regels en dat wil ik graag voorkomen.”

De PVV heeft hierover, in de persoon van De Graaf, de volgende vragen gesteld aan Minister  Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu):
1. Bent u bekend met het bericht dat 1766 rijexamens niet door konden gaan vanwege de sneeuw?(*)
2. Kunt u aangeven hoeveel motorrijexamens er in januari 2013 door de sneeuwoverlast zijn uitgesteld?
3. Deelt u de mening van de PVV dat motorrijexamens die vòòr 19 januari gepland stonden, maar uitgesteld zijn door de sneeuwoverlast, toch onder de oude regeling moeten vallen, ondanks het feit dat de examens pas na deze datum ingehaald kunnen worden? Zo nee, waarom niet?
4. Bent u bereid snel duidelijkheid te verschaffen door deze vragen snel te beantwoorden, liefst binnen een paar dagen?

Binnenkort meer!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.