13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ultieme top-100

We hebben een winnaar! En wat voor een, het blijkt een oude bekende. Na eerder al een belangrijke oeuvre-award te hebben gewonnen – de verkiezing van ‘Motor van de Eeuw’ rond de millenniumwisseling – is het ook nu weer Honda’s CB750 Four die de concurrentie (ruimschoots) achter zich laat.

Het is een afgetekende overwinning, zoveel is duidelijk, van de in totaal 1.496 inzendingen (een absoluut record) ging er liefst 242 keer een stem naar de luchtgekoelde superbike uit de ‘seventies’; 103 personen zette de CB op de eerste plaats, 92 keer fungeerde de Honda als tweede keus en 47 motorijders plaatsten de 750 op een derde plek in hun top-3 van ‘favoriete motoren aller tijden’.

Het leverde de CB750 een puntentotaal op van 540 punten na het verwerken van de wegingsfactor. Laatste houdt in dat het aantal nummer 1-stemmen per motor vermenigvuldigd is met de factor drie, de nummer twee ‘spot’ met een factor twee en de derde plek één-op-één is meegewogen. Zo ligt het zwaartepunt bij de nummer 1-notering van het betreffende model, niet alleen bij het aantal stemmen.

Lees meer over de top-100 in het 100-jarig jubileumnummer van MOTOR Magazine die nu in de winkel ligt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen