dinsdag 16 juli 2024

Ultimate Rectifier zorgt voor een revolutie in de motorwereld

Eindelijk, een spanningsregelaar die langer meegaat dan je motorfiets!

Wanneer je motor zomaar ineens uitvalt tijdens het rijden, is het in negen van de tien gevallen dankzij een defecte spanningsregelaar/gelijkrichter. Wanneer de spanningsregelaar/gelijkrichter er mee ophoudt, stopt de dynamo met opladen van de accu, die daardoor langzaam leeg loopt met als gevolg een motor die het niet meer doet. Enorm frustrerend! Maar gelukkig hebben de motorheads achter Ultimate Rectifier een oplossing gevonden voor dit probleem: een spanningsregelaar/gelijkrichter die langer meegaat dan de je motor. De Ultimate Rectifier is niet alleen geschikt voor motorfietsen, maar ook voor quads, jetski’s en sneeuwscooters. De meeste spanningsregelaars/gelijkrichters gebruiken verouderde technieken, die minder efficiënt zijn in het omzetten van wisselstroom naar gelijkstroom en het regelen van de uitgangsspanning. De Ultimate Rectifier is uitgerust met zogehete MOSFET-technologie, een efficiëntere manier om wisselstroom om te zetten in gelijkstroom in een spanningsregelaar/gelijkrichter. Bovendien wordt de Ultimate Rectifier aangestuurd door digitale technologie door middel van het implementeren van een microcontroller. Deze microcontroller zorgt voor sneller en nauwkeuriger schakelen, wat resulteert in een betere uitgangsspanningsstabiliteit en efficiëntie van de spanningsregelaar/gelijkrichter.

De Innovatie

Het vooraf gestelde doel was om een spanningsregelaar/gelijkrichter te ontwikkelen die langer meegaat dan de verwachte levensduur van het voertuig. Daarom gebruikt The Ultimate Rectifier componenten met de aanduiding Military Grade. Deze componenten zijn ontworpen en getest om te werken in extreem lage en hoge temperaturen en zwaardere trillingen te kunnen weerstaan. Vooral temperatuur is de kritische factor bij een spanningsregelaar/gelijkrichter. In 90 procent van de gevallen gaat een spanningsregelaar/gelijkrichter kapot door oververhitting. Om dit probleem te voorkomen, is de Ultimate Rectifier uitgerust met de allernieuwste gepattenteerde technologiën op het gebied van spanningsregelaars/gelijkrichters. Daardoor wordt de warmteontwikkeling van de Ultimate Rectifier geminimaliseerd en door het ontwerp van de behuizing te optimaliseren, wordt de warmteafvoer van de behuizing gemaximaliseerd. Met deze twee veranderingen is de algehele bedrijfstemperatuur van de Ultimate Rectifier enorm verlaagd en Hiermee is het grootste probleem verholpen. De Ultimate Rectifier is voorzien van ingebouwde beveiligingen om schade aan de Ultiamte Rectifier of voertuig te voorkomen. De Ultimate Rectifier is uitgerust met een over-temperatuur beveiliging, overspanningsbeveiliging en onderspanningsbeveiliging.

Wat is een spanningsregelaar/gelijkrichter?

Een spanningsregelaar/gelijkrichter is een cruciaal onderdeel in veel gemotoriseerde voertuigen en vervult twee cruciale functies. De ‘gelijkrichter’ zorgt voor het omzetten van de wisselstroom (AC) van de dynamo in een gelijkstroom (DC). De ‘spanningsregelaar’ heeft de functie om de laadspanning van de accu binnen een bepaald bereik te houden. Bij het uitvoeren van deze twee taken wordt warmte gegenereerd, waarbij te veel warmte slecht is voor de levensduur van de spanningsregelaar/gelijkrichter. De Ultimate Rectifier vermindert de totale warmte die vrijkomt, terwijl deze ook beter bestand is tegen de gegenereerde warmte.

Join de Kickstarter

Vier jaar geleden begonnen een paar motorheads met een idee. Een spanningsregelaar/gelijkrichter ontwikkelen die ouder wordt dan je motorfi ets. Om dit idee te realiseren zijn ze minder gaan werken en investeren in de ontwikkeling van de Ultimate Rectifier. Op dit moment is de Ultimate Recitifier enkele jaren getest en klaar voor de markt. Om dit te verwezenlijken zijn ze een Kickstarter-campagne gestart. Via Kickstarter kunnen mensen je product pre-orderen tegen een gereduceerde prijs. Bij voldoende pre-orders wordt de massaproductie in gang gezet. Na de productie krijg je de Ultimate Rectifier thuisgestuurd. Om de Ultimate Rectifier te steunen zijn er twee manieren: het product kan vooraf besteld worden of er kan een eenmalige bijdrage worden geleverd. Het bedrag wordt alleen afgeschreven na een succesvolle campagne.

Via de website www.UltimateRectifier.com vind je de directe link naar de Kickstarter. Na de succesvolle Kickstarter-periode kun je de Ultimate Rectifier bestellen via de website.

Voor veel merken geschikt

De Ultimate Rectifier past op de meeste motorfietsen, jetski’s, quads en sneeuwscooters. Staat jouw merk er niet tussen? Dit is geen probleem, neem contact op via www.ultimaterectifier.com en de kans is groot dat ze hem hebben liggen. Ze helpen je graag verder!

De Ultimate Rectifier is beschikbaar voor de volgende merken:

AEONDucatiMinarelli
AERODerbyKymco
APACHEDKWLambretta
ApriliaE-tonLaverda
PoolkatFuocoMalagull
BenelliGarelliMoto Guzzi
BTAGileraRotax
BMWHusabergSeodoo
BombarderHusqvarnaSpeedway
BSAHondaSuzuki
BultacoKawasakiSym
CagivaKreidlerTriomf
Can-AmKTMYamaha
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen