dinsdag 18 juni 2024

Uniek helmslot

Het Oosterbeekse bedrijf Maddezigner presenteert een uniek helmslot: de Single Helmet Safety  Lock (SHSL). Voortaan kun je de helm bij de motor achterlaten. Veilig!

De SHSL is voorzien van een helmplug die in de buitenschaal wordt verankerd plus een slot met een 8 mm dikke staalkabel. De helm wordt aan de motorfiets bevestigd door middel van de staalkabel door een deel van de motorfiets (bijv. het stuur, het frame, de velg) te steken en daarna het slot in de helmplug te steken. Vervolgens draai je de sleutel om en is de helm gezekerd aan de motor. En als het regent doe je een speciale waterdichte helmhoes eromheen, die ook verkrijgbaar is bij Maddezigner.

De helmplug wordt uitsluitend aan de onderzijde (tegen de rand aan) in het midden aan de achterzijde van de helm geplaatst. Op die manier heeft het nagenoeg geen effect op windruis en het is de meest geschikte plek om de helm te verankeren. De helmplug is gemaakt van RVS en wordt met een RVS blindklinknagel en industriële epoxylijm duurzaam in de helmschaal verankerd. Er worden twee kleine gaatjes aan de buitenkant geboord.

De helmplug is 18 mm lang, 10 mm breed en 2 mm hoog. Het gewicht van de helm neemt in totaal met slechts 8 gram toe. De helmplug is zo ontworpen dat deze geschikt is voor elk type  helmschaal (open of integraal helm), ongeacht de dikte van de schaal en ongeacht het materiaal. Naast RVS is de helmplug in zwart, rood en blauw verkrijgbaar. De verkoopprijs begint bij 45 euro inclusief montage.

.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen