Uniek helmslot

Het Oosterbeekse bedrijf Maddezigner presenteert een uniek helmslot: de Single Helmet Safety  Lock (SHSL). Voortaan kun je de helm bij de motor achterlaten. Veilig!

De SHSL is voorzien van een helmplug die in de buitenschaal wordt verankerd plus een slot met een 8 mm dikke staalkabel. De helm wordt aan de motorfiets bevestigd door middel van de staalkabel door een deel van de motorfiets (bijv. het stuur, het frame, de velg) te steken en daarna het slot in de helmplug te steken. Vervolgens draai je de sleutel om en is de helm gezekerd aan de motor. En als het regent doe je een speciale waterdichte helmhoes eromheen, die ook verkrijgbaar is bij Maddezigner.

De helmplug wordt uitsluitend aan de onderzijde (tegen de rand aan) in het midden aan de achterzijde van de helm geplaatst. Op die manier heeft het nagenoeg geen effect op windruis en het is de meest geschikte plek om de helm te verankeren. De helmplug is gemaakt van RVS en wordt met een RVS blindklinknagel en industriële epoxylijm duurzaam in de helmschaal verankerd. Er worden twee kleine gaatjes aan de buitenkant geboord.

De helmplug is 18 mm lang, 10 mm breed en 2 mm hoog. Het gewicht van de helm neemt in totaal met slechts 8 gram toe. De helmplug is zo ontworpen dat deze geschikt is voor elk type  helmschaal (open of integraal helm), ongeacht de dikte van de schaal en ongeacht het materiaal. Naast RVS is de helmplug in zwart, rood en blauw verkrijgbaar. De verkoopprijs begint bij 45 euro inclusief montage.

.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.