dinsdag 23 juli 2024

Thuis kentekens overschrijven

Het wordt in 2015 waarschijnlijk mogelijk om via de computer  het kentekenbewijs op een andere eigenaar over te schrijven. Dat is één van de wijzigingen waarmee de ministerraad akkoord is gegaan op het voorstel van minister Schultz van Haegen, meldt De Rijksoverheid. Daarnaast zal ook de verplichting om het kentekenbewijs te tonen vervallen, omdat de politie en andere handhavende instanties altijd toegang zullen krijgen tot het kentekenregister. Tot slot kan een kentekenbewijs langer worden geschorst als het voertuig niet in gebruik is.

De eerste stap naar het vereenvoudigen van het systeem, is de verandering van de vorm van het kentekenbewijs. Deze zal in 2014 niet meer de gebruikelijke twee delen papier omvatten, maar krijgt een handig creditcardformaat. Je krijgt als eigenaar bij de tenaamstelling een code, de tenaamstellingscode, deze is nodig als het voertuig wordt verkocht, geschorst, gesloopt of geëxporteerd. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zal de zogeheten kentekencards centraal aanmaken en uitgeven.

De ministerraad heeft het wetsvoorstel voor advies naar de Raad van State gestuurd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen