dinsdag 16 april 2024

Unieke veiling: Aston Martin Brough Superior AMB 001 Pro

Als twee gerenommeerde namen zoals Aston Martin en Brough Superior de handen ineenslaan, is het bijna voorspelbaar dat het resultaat indrukwekkend zal zijn. Het project AMB 001 Pro is daarvan het bewijs, een limited edition motorfiets die nieuwe maatstaven zet op zowel technisch als designgebied.

Technologie en design gaan hand in hand

Het hart van de AMB 001 Pro is de 997cc-V-twin, die dankzij een turbocharger een indrukwekkend vermogen van 225 pk (167 kW) levert. Dit hoge vermogen wordt ondersteund door een nauwkeurig vervaardigd CNC-aluminium frame en een carrosserie van koolstofvezel, die niet alleen voor een indrukwekkende uitstraling zorgt, maar ook het gewicht minimaliseert en de rijdynamiek optimaliseert.

De kleuren en het design van de AMB 001 Pro, geïnspireerd door Aston Martins aanwezigheid in de Formule 1, gecombineerd met accenten in Photon Lime, maken deze motorfiets tot een visueel hoogtepunt. Elk detail weerspiegelt de zorg en het vakmanschap dat in de ontwikkeling van deze machines is gestoken.

Brough Superior en Aston Martin onthullen AMB 001

Een prijs die exclusiviteit weerspiegelt

De prijsrange die wordt genoemd voor veiling van één van deze zeldzame motorfietsen ligt tussen £150.000 en £200.000 (ongeveer €170.000 tot €227.000). Dit weerspiegelt niet alleen de zeldzaamheid en exclusiviteit van de AMB 001 Pro, maar ook het uitgebreide productieproces dat achter elk exemplaar zit. In Toulouse, Frankrijk, produceert Brough Superior elke motorfiets met de hand, een proces dat tot twee jaar kan duren om aan de hoge kwaliteitsnormen te voldoen.

Gericht op het circuit

Met een duidelijke focus op het gebruik op het circuit is de AMB 001 Pro uitgerust met Michelin Power Slicks, wat zijn sportieve karakter benadrukt. Aerodynamische functies zoals winglets dragen bij aan het optimaliseren van de prestaties, zelfs als het ontbreken van een windscherm een directe confrontatie met de wind onvermijdelijk maakt.

Een kans voor verzamelaars

De speciaal voor de veiling beschikbare motorfiets, nummer 008, is nog nooit gereden, hoewel de motor al wel is gestart (!). Dit biedt een zeldzame kans om een praktisch nieuwe motorfiets met een potentiële verzamelwaarde te verwerven. De veiling vindt plaats op 7 april tijdens de Shuttleworth Spring Motorcycle Show.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen