Unieke verzameling werkende motoren (en stoommachines) online geveild

In Roden is hij inmiddels een BN-er. In het Dagblad van het Noorden vertelde de heer Ausma begin december al enthousiast over zijn unieke verzameling. Met de verkoop van zijn monumentale boerderij in Roden gaat ook zijn indrukwekkende collectie klassiekemotoren en stoommachines onder de hamer. En ook fietsen, trapauto’s, gereedschap en memorabilia. Troostwijk Veilingen verzorgt de veiling hiervan die 18 februari aanstaande online gaat. Vanaf zaterdag 5 januari zijn er kijkdagen in Roden.

Het bekijken waard

In het assortiment zitten unieke motoren. Merken als Indian, Ariel, Norton, Goventry Eagle, Greeves, IHC en Hatz. Maar ook een mooie collectie antieke en vintage fietsen. Daarnaast zijn er diverse unieke antieke stoommachines en trapauto’s. Vooral de in mint afgewerkte Austin-Roadstar J40 met Dummy O.H.V. engine – met vonkende stekkers en leads onder de motorkap en chromen bumpers voor en achter – valt op.

Over de veiling

De online veiling start op 18 februari en sluit op 28 maart 2019. Kijkdagen zijn op 5 januari en 23 maart van 10:00-16:00 uur. Locatie: Oosteinde 1 in Roden

Informatie over de veiling en alle veilingitems is zijn te vinden via de link: Troostwijk Auctions.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.