woensdag 24 april 2024

Update: IJsracecompetitie op natuurijs

In Eext zijn ze klaar voor de eerste wedstrijd in de ijsracecompetitie op natuurijs. De baan is uitgezet en de ijsdikte is voldoende om vanavond om van start te gaan. Het navigatieadres voor de wedstrijd in Eext is Kampstraat 30, 9463 PV Eext.

Na inspectie van de ijsbaan in Lutjegast heeft men helaas moeten besluiten dat de ijsspeedwaywedstrijd die gepland stond voor morgen geen doorgang kan vinden. Het betreft hier een ijsbaan die (bijna) dagelijks opnieuw ondergespoten wordt om voor de schaatsers een zo vlak mogelijke ijsvloer te krijgen.

Nu blijkt dat bij intensief gebruik, zoals ijsspeedway, de onderling opgespoten lagen niet goed aan elkaar hechten waardoor het ijs bij een ijsspeedwaywedstrijd heel snel af zou brokkelen. Natuurijs blijkt toch een bijzonder lastig te voorspellen materie.

Voor Stadskanaal geldt dat, mocht op zondag de tocht der tochten verreden worden, zij dan op de zaterdag gaan organiseren. Navigatieadres: Scheepswerfkade 63, 9503 PC  Stadskanaal. Noordwolde staat, ijs en weder dienende, nog gewoon gepland voor 19 februari. Navigatieadres: Hoofdstraat Oost 74, 8391 AZ  Noordwolde.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen