13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ural verhuist van Rusland naar Kazachstan

Ural, specialist in zijspannen voor zwaar gebruik, heeft het moeilijk sinds het begin van de Russisch-Oekraïense oorlog. De economische sancties hebben geresulteerd in de recente verhuizing van Irbit, Rusland, naar Petropavlovsk, Kazachstan. Met de verhuizing wordt Ural gedwongen om nieuwe werknemers in dienst te nemen.

Op twee wielen in tijden van oorlog: Oekraïns Motorfiets Dagboek

Ural heeft een kleine maar toegewijde klantenkring, die het merk ook in deze moeilijke tijden goed hebben behandeld. Het is misschien moeilijk te geloven, maar bijna niemand vroeg om een terugbetaling van de aanbetaling, ondanks het feit dat ze vooruitbetaald hadden voor nieuwe motorfietsen voor het begin van de sancties.

‘Mensen begrijpen dat wat er gebeurt niet representatief is voor het merk,’ zegt Madina Merzhoeva, VP van marketing en international sales, in een artikel van CycleWorld.

‘Ural is altijd gegaan voor integratie in de wereld. Het is altijd een kwestie geweest van community, samen dingen doen en motorijders verbinden. Waarschijnlijk in tegenstelling tot elk ander motormerk, in zekere zin, omdat er van nature twee of meer mensen met een Ural rijden.’

Een blik in de nieuwe Ural-fabriek in Kazachstan.

Maar het moeilijkste deel is toch wel het gedwongen vertrek van Rossiya-matushka. Zal de nieuwe productiefaciliteit in Kazachstan de merkidentiteit veranderen of verzwakken? Dat is een moeilijke vraag, maar Merzjoeva heeft er een goed antwoord op.

‘We moesten onszelf opnieuw uitvinden. Je kiest niet je ouders of het land waar je geboren bent…Ural is geboren in Rusland en dat deel van de identiteit is er… Het gaat om wat we elke dag doen als merk, de mensen die het product elke dag gebruiken en wat we aan de wereld geven.’

‘Als motormerk dat technologisch niet vooruitstrevend is, leveren wij een product dat mensen in staat stelt om iets te doen buiten de digitale wereld…met een Ural kun je dat doen met je familie, je vriend, zelfs met je huisdier. Het geeft het comfort om dingen in het echte leven te doen, uitdagingen aan te gaan en te ontdekken dat ze te overwinnen zijn.’

‘Het is een soort therapie om met de realiteit om te gaan – en om dat samen te doen met mensen van wie we houden.’

Ural verwacht dat de nieuwe motorfietsen vanaf september weer worden verzonden.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen