Peperdure ‘V8’ van Curtiss Motorcycles

Amerika is nog steeds het land van onbegrensde mogelijkheden. Dat wordt duidelijk als je deze ‘V8’ van Curtiss Motorcycles ziet. De acht ‘cilinders’ van de Zeus herbergen accu’s (samen goed voor 16.8 kWh) die de 217 pk sterke elektromotor aandrijven. Het maximale koppel bedraagt een indrukwekkende 200 Nm. Curtiss zou Curtiss niet zijn als ze het meest indrukwekkende tot het laatst bewaren. Op het prijskaartje prijkt namelijk 75.000 dollar. Tel daar nog eens een stevige duit aan invoerrechten bij. Met terugwerkende kracht maakt dat de prijs van een LiveWire van Harley-Davidson een koopje.

Geweldige materialen

Voor dat bedrag krijg je wel een geweldig ogende machine die is opgebouwd uit de prachtigste materialen. Zo bestaat het rijwielgedeelte uit een mix van titanium, aluminium en chroom-molybdeenstaal. De voorwielophanging blijft uniek met zijn parallellogram voorvork en volledig instelbare RaceTech monoshock. Eenzelfde demper bevindt zich aan de achterzijde. De Zeus staat op carbon wielen van BST en vertrouwd op Beringer remmen om deze elektrische raket tijdig te stoppen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.