dinsdag 23 juli 2024

Peperdure ‘V8’ van Curtiss Motorcycles

Amerika is nog steeds het land van onbegrensde mogelijkheden. Dat wordt duidelijk als je deze ‘V8’ van Curtiss Motorcycles ziet. De acht ‘cilinders’ van de Zeus herbergen accu’s (samen goed voor 16.8 kWh) die de 217 pk sterke elektromotor aandrijven. Het maximale koppel bedraagt een indrukwekkende 200 Nm. Curtiss zou Curtiss niet zijn als ze het meest indrukwekkende tot het laatst bewaren. Op het prijskaartje prijkt namelijk 75.000 dollar. Tel daar nog eens een stevige duit aan invoerrechten bij. Met terugwerkende kracht maakt dat de prijs van een LiveWire van Harley-Davidson een koopje.

Geweldige materialen

Voor dat bedrag krijg je wel een geweldig ogende machine die is opgebouwd uit de prachtigste materialen. Zo bestaat het rijwielgedeelte uit een mix van titanium, aluminium en chroom-molybdeenstaal. De voorwielophanging blijft uniek met zijn parallellogram voorvork en volledig instelbare RaceTech monoshock. Eenzelfde demper bevindt zich aan de achterzijde. De Zeus staat op carbon wielen van BST en vertrouwd op Beringer remmen om deze elektrische raket tijdig te stoppen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen