vrijdag 23 februari 2024

Vakantiebaan: Michelin zoekt motorrijder om Frankrijk te verkennen

Hoeveel redenen heb je nodig om op je motor over mooie wegen te toeren? Als het ook nog eens te doen is om een serieuze baan heb je zeker interesse!

Ooit, naast het maken van banden, had Michelin ook andere projecten die een correlatie hadden met rijden. Die projecten zijn overgegaan in zelfstandige merken. Neem de Michelin-gids, die werd in 1900 gelanceerd en bevatte beoordelingen van restaurants. De belangrijkste reden was natuurlijk mensen aan te moedigen er met de auto op uit te trekken op zoek te gaan naar uitstekend eten. Liefst ver weg, want dan sleten de banden…

Michelin maakt ook een aantal succesvolle toergidsen en wegenkaarten. Het meest recente plan is de ‘Guide Moto Michelin’ en daarvoor hebben ze een vacature. Als je de baan krijgt, rij je tot eind september routes door Frankrijk.

Wat je daarvoor moet doen? Ga naar de Facebook-pagina en plaats een originele foto of video van een motorreis met een hashtag (zie hieronder. Er staat niet in zoveel woorden dat je betaald wordt, maar er staat wel dat er een contract wordt aangeboden.

https://www.facebook.com/MichelinVoyage/photos/a.118389918245559/3037390056345516/?type=3&theater

Maar… de adder onder het gras is natuurlijk dat je vloeiend Frans moet spreken om een bijdrage te kunnen leveren… Nu maar hopen dat Michelin ook een Nederlandse versie gaat maken: Guide Moto Michelin de Pays-Bas of zoiets.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen