donderdag 22 februari 2024

Valentino Rossi: ‘Portimao: een ongelooflijk circuit’.

‘Ik ben erg nieuwsgierig om op Portimao te racen, want de MotoGP heeft daar nog nooit geracet en het is een ongelooflijk circuit, een achtbaan. Ik denk dat het op het niveau van Phillip Island is, er zijn verschillende moeilijke punten en het zal een uitdaging zijn om daar goed te zijn!’ Dit zegt Valentino Rossi aan motogp.com over de Portugese MotoGP ronde op Portimao.

De laatste MotoGP-race van 2020 vindt plaats op Portimao op 22 november. In totaal is er dan 14 keer gestreden op negen verschillende circuits om het wereldkampioenschap.

De Doctor heeft al eens gewonnen in Portugal, maar dat was op Estoril, van 2001 tot 2004 en vervolgens in 2007 met Stoner en Pedrosa.

De prachtige Autódromo Internacional do Algarve ligt op een steenworp afstand van de havenstad Portimao en werd op 2 november 2008 ingehuldigd. Het circuit bestaat uit 16 bochten (negen aan de rechterkant en zeven aan de linkerkant), die elkaar opvolgen zonder dat er tijd overblijft om op adem te komen, met als hoogtepunt een 969 meter lang recht stuk waar de MotoGP-motoren hun krachten kunnen tonen terwijl ze wachten op een afdaling die naar de eerste bocht leidt.

Rossi in Cijfers

  • 9 keer wereldkampioen
  • 235 keer op het podium
  • 65 keer op pole
  • 115 keer eerste
  • 67 keer tweede
  • 53 keer derde
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen