vrijdag 29 maart 2024

Van Harten keert terug naar boxers

Bekend om hun reeks opgefokte boxers die wereldwijd beter bekend staat als de Hartenjager-serie, maakte BMW-dealer Van Harten met hun laatste Hartenjager een uitstapje richting viercilinders met de magistrale S1000RR. Een absolute topper, maar weemoed naar de boxer bleef en na een kleine zoektocht, werd een HP2 Sport als donor gevonden voor wat we maar de X-tra Sport zullen noemen.

 

De motorfiets werd gestript tot aan de basis zodat alleen de ruige boxer in zijn meest pure vorm overbleef. Vervolgens werd het beste van het beste gebruikt om als vanouds een volbloed racer neer te zetten. Carbon, titanium, de duurste Brembo’s, high-end vering van Wilbers, een uniek titanium uitlaatsysteem van Akrapovic en ga zo nog maar even door. Rijklaar weegt ‘ie 189 kg (168 droog) en het motorblok levert naast 150 pk en 130 Nm tonnen karakter, waar een vierpitter alleen maar van kan dromen.

 

Bedrijfsleider en geestelijk vader van deze ultieme boxer, Gertjan Eikendal: ‘Ik blijf een zwak voor deze boxers hebben en kon het gewoon niet laten nog een keertje helemaal los te gaan. Alleen het allerbeste en dit is het resultaat.’ En na enig aandringen of hij te koop is antwoord hij enigszins terughoudend. ‘Ja, het is wel een beetje mijn kindje, dus als ik ‘m verkoop, dan alleen aan een echte liefhebber.’

 

Vooralsnog staat hij als showmodel in de showroom in Amersfoort om boxerrijders eens even flink lekker te maken en ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is.


Meer informatie? Of op Facebook.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen