Van Harten keert terug naar boxers

Bekend om hun reeks opgefokte boxers die wereldwijd beter bekend staat als de Hartenjager-serie, maakte BMW-dealer Van Harten met hun laatste Hartenjager een uitstapje richting viercilinders met de magistrale S1000RR. Een absolute topper, maar weemoed naar de boxer bleef en na een kleine zoektocht, werd een HP2 Sport als donor gevonden voor wat we maar de X-tra Sport zullen noemen.

 

De motorfiets werd gestript tot aan de basis zodat alleen de ruige boxer in zijn meest pure vorm overbleef. Vervolgens werd het beste van het beste gebruikt om als vanouds een volbloed racer neer te zetten. Carbon, titanium, de duurste Brembo’s, high-end vering van Wilbers, een uniek titanium uitlaatsysteem van Akrapovic en ga zo nog maar even door. Rijklaar weegt ‘ie 189 kg (168 droog) en het motorblok levert naast 150 pk en 130 Nm tonnen karakter, waar een vierpitter alleen maar van kan dromen.

 

Bedrijfsleider en geestelijk vader van deze ultieme boxer, Gertjan Eikendal: ‘Ik blijf een zwak voor deze boxers hebben en kon het gewoon niet laten nog een keertje helemaal los te gaan. Alleen het allerbeste en dit is het resultaat.’ En na enig aandringen of hij te koop is antwoord hij enigszins terughoudend. ‘Ja, het is wel een beetje mijn kindje, dus als ik ‘m verkoop, dan alleen aan een echte liefhebber.’

 

Vooralsnog staat hij als showmodel in de showroom in Amersfoort om boxerrijders eens even flink lekker te maken en ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is.


Meer informatie? Of op Facebook.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.