Vandaag minder boetes

Vandaag voeren de politiebonden actie voor meer loon en in NOS-bericht lezen we: ‘De bonden NPB, ACP, ANPV en VMHP roepen hun leden op om vanaf morgen alleen nog bekeuringen uit te delen bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen kan volgens de bonden worden volstaan met een waarschuwing.’

Net als bij jou nu, sprong er ook op onze schouders meteen een duiveltje die ons influisterde dat vandaag de dag zou zijn dat we wel heel erg op tijd thuis zouden zijn met autobahn-snelheden, dat we met wheelies politewagens zouden inhalen en dat die rij sukkelaars links nu gewoon over rechts voorbij gestoken zou kunnen worden.

 
Gelukkig lazen we nog even door want: ‘De bonnenactie is niet van toepassing bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. In dat geval moet uiteraard wel degelijk een boete worden geschreven. Dat geldt ook als mensen (opzettelijk) misbruik proberen te maken van het coulancebeleid.
 
Toch, het gaf in ieder geval wel even een lekker gevoel…

Bron: NOS, Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.