13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Vandaag minder boetes

Vandaag voeren de politiebonden actie voor meer loon en in NOS-bericht lezen we: ‘De bonden NPB, ACP, ANPV en VMHP roepen hun leden op om vanaf morgen alleen nog bekeuringen uit te delen bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen kan volgens de bonden worden volstaan met een waarschuwing.’

Net als bij jou nu, sprong er ook op onze schouders meteen een duiveltje die ons influisterde dat vandaag de dag zou zijn dat we wel heel erg op tijd thuis zouden zijn met autobahn-snelheden, dat we met wheelies politewagens zouden inhalen en dat die rij sukkelaars links nu gewoon over rechts voorbij gestoken zou kunnen worden.

 
Gelukkig lazen we nog even door want: ‘De bonnenactie is niet van toepassing bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid. In dat geval moet uiteraard wel degelijk een boete worden geschreven. Dat geldt ook als mensen (opzettelijk) misbruik proberen te maken van het coulancebeleid.
 
Toch, het gaf in ieder geval wel even een lekker gevoel…

Bron: NOS, Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen